new bloglist
new home new bloglist new bloglist

20 Ogos, 2011

Home » » Fairy Tales mean Fairy Tales. It Can't Be Real.

Fairy Tales mean Fairy Tales. It Can't Be Real.

Salam 'alaik..

Tajuk nak omputih ditambah pula dengan ketidaksedaran yang sedang aktif menular dalam diri,

'za weyh! next week test kau berderet! assignment pun tak siap lagi,'

Biasalah tu, masa assignment sedang banyak dan test bakal menimbunlah aku dapat idea mengarut untuk mengupdate blog tercinta ini. Since Sara Zainol duk kata rindu sangat dengan entri blog ni. Ehem.. Memang feeling perasan lebih sedang meningkat dalam diri. Maafkan aku kalau aku melebih. HAHA.

google!


Fairy Tales.

Rasanya sebelum ni pun aku dah pernah buat entri yang berkaitan dengan benda ni. Seperti yang aku katakan di entri INI,

Fairy Tales Suck

Tapi kenapa masih ada yang mengidamkan benda ni berlaku? Mungkin disebabkan keindahan yang berlaku di alam Fairy Tales ataupun dongeng ini walaupun mereka tahu dongeng adalah dongeng dan tidak mungkin jadi realiti. Mengidamkan seorang putera dengan  kuda putih datang menyelamatkan anda? Mengidamkan seekor unicorn datang dengan penuh magika untuk membawa anda ke tempat yang diidamkan?

Tak salah kalau kita mengidamkan sesuatu yang lebih baik dalam hidup kita berlaku tapi kalau dah mengimpikan sesuatu yang sudah pasti takkan berlaku, macam mana pulak? Bukankah itu berangan namanya? Fine, aku juga merupakan seorang gadis yang suka berangan pada suatu ketika dahulu. Aku mengimpikan sesuatu yang berlaku di luar bagi seorang manusia normal dapat lakukan. Serius, itu adalah satu angan-angan yang tak mungkin berlaku. Bila dah besar baru aku rasa yang aku sangat bodoh berangan macam tu.

Mungkin juga fairy tales yang diimpikan berlaku tapi takdelah 100% macam fairy tales dengan datangnya seorang Prince Charming mennyelamatkan kau dari seekor raksasa. Tipulah tu. Mungkin ianya berlaku di dunia real cuma dengan jalan cerita yang sama dengan dongeng yang mereka impikan.

Sebenarnya aku terasa nak buat entri mengarut ni lepas baca blog member baik aku, Kei tapi in english. Takpe versi aku in malay pulak ye. hehe.

aku pernah mengimpikan seorang prince charming
datang, tapi yang aku dapat adalah
raksasa yang kacak. kehkeh


18 virus attack:

kei berkata...

tapi kan tapi kan... sye mau prince charming yg naik kete por-che bole x??? ngeee~~~~ demanding nmpak :p

cik zaza berkata...

@kei hamboi2..prince charming pun tak tentu datang..haha..tgk cam aku raksasa je sanggup dtg.sobbss

kei berkata...

kurang2 ko ader gak dtg.. ngeee aq nie sapa2 pun x de huhu.. *ayt touching* :p

cik zaza berkata...

@kei apa yg aku nak sampaikan kat sini, jangan harapkan sesuatu yang lebih. terima saja apa yang bakal kita hadapi biarlah kita tak dapat prince charming berkuda putih, kita dapat kuda putih dia tu pun kita dah patut rasa bersyukur..

kei berkata...

owhh ok brita phm... haha xD

sara zainol berkata...

mcm kenal je nkma kt atas tu.. hehe thanks ye zaza, selitkan nama sara kt atas tu.. hoho kata kata mu benar.. xsemuanya yg kita impikan akan tercapai.. :D kena usaha lebih ye.. jika nk price charming dtg.. rijin rajin la berdoa kt Allah :)

cik zaza berkata...

@sara zainol hehe. bangga tak? yg penting bersyukur dengan apa yang kita ada. ;)

Ym.Bundle [Blog.Sampah] berkata...

aku pon rindu la dgn entry ko..heheheh..dah besawang baru nak update..hahaha

cik zaza berkata...

@Ym.Bundle [Blog.Sampah] alamak, terharu pulak aku..sobbss..baiklah peminat2ku nati aku jadi lebih rajin update lepas ni.. *perasan.

hahahaha

Kazen berkata...

ak xde kuiz ak xde test n ak xde idea nk berblog sudah...

akoo pae berkata...

ecece at least kamu ade rasaksa kacak..

=p

cik zaza berkata...

@Kazen aku pun macam tu..idea aku macam angin lalu ni pun cilok idea blog sebelah.huhu

cik zaza berkata...

@akoo pae hehe.aku sorang je yang cakap dia kacak.. ;p

Rie berkata...

fairy tales nk nyedapkan ati je...

cik zaza berkata...

@Rie betul2..sedapkan hati yg lara.dgn kata lain lari dari dunia realiti sebentar..huhu

HEROICzero berkata...

anggap saja fairy tales tidak lebih kepada , penguat-semangat untuk hidup yang nanti2 .


=)

soooooour berkata...

impikan la apa2 pun...yg penting ada usaha + doa + tawakal...insyaAllah pasti tercapai...klu takat cakap je barangan2....lupakan jela...lol..hehe

cik zaza berkata...

@soooooour betul..kalau takde usaha n harapkan angan2 jadi kenyataan tak payah la henti2kan la..