new bloglist
new home new bloglist new bloglist

07 Julai, 2011

Home » » Exaggerate.

Exaggerate.

Salam 'alaik...
Bila sampai satu tahap, tahap yang buat masing-masing rasa awkward walaupun dah lama bersama. Tahap yang boleh dikatakan mereka dah bosan bersama. Adakah tahap itu memang akan wujud untuk setiap hubungan? Atau tahap tersebut hanya kepada yang tidak serasi?

"Aku rasa insecure, rasa macam semua tak kena. Kalau boleh dia tak boleh langsung contact dengan perempuan sekerap contact dengan aku. Tapi nampaknya perempuan lain dapat kelebihan yang lebih dari aku. Kenapa?"


He's just not that into you.

Erk? Macam pernah dengar je, bukan tajuk cerita ke? 
Mungkin juga. Terutamanya bila dengar sendiri dari mulutnya bahawa dia memang cepat bosan. Dia taknak contact awek sendiri sebab takut bosan dan end-up dengan perpisahan. Mungkin juga ada istilah bosan kalau pasangan tak dilayan seperti kawan ataupun seperti orang yang sentiasa berada di sampingnya di waktu susah dan senang.

"Jika saya kena pilih antara kekasih dan kawan, saya akan pilih kawan saya,"

Ye, kawanlah segala-galanya. Kawanlah yang ada setiap kali susah dan senang. Pilihlah mereka jika mereka penting dari pasangan anda. Pasangan anda bukan sape-sape, hanya orang luar yang tiada ikatan dengan anda. Friends are everything after family.

Pergh! Serius aku jiwang. HAHA. Tiba-tiba terlintas di kepala hotak aku. Spontaneous Thursday kah? Mungkin tidak sebab ianya masih berperenggan dan tidak seperti status facebook. hehe.


hurm.. mungkin akan ada yang 
salah anggap dengan entri ni..
ini bukan entri butthurt ye.


13 virus attack:

LydSunshine berkata...

Dah lama tak komen kat sini wp selalu je baca. Kalo mcm tu keadaannya sebenarnya pasangan itu sedang menafikan ketidak-serasian mereka. Percaya lah.. Jika org itu benar-benar jodoh kamu, semuanya akan terasa mudah. Semua rasa tak secure dan tak cukup perhatian tu takkan ada lagi jika dia mmg jodoh kamu. GoodLuck Zaza-chan

cik zaza berkata...

@LydSunshine kata2 awak menakutkan sy. huhu. harap segalanya okay. terima kasih ye lydsunshine.

sugar2 kapas strawberry berkata...

kwn tu byk kelebihan kan??duhhhhh

Botak berkata...

semuanya dah tak mudah., ade sesuatu yg tak kena., sila hadapinya., hahahaha.. :))

cik zaza berkata...

@sugar2 kapas strawberry ye, mungkin itu yang sepatutnya. selagi tak kawen kita tak boleh nak membantah. *sigh

cik zaza berkata...

@Botak sedang mencuba..huhu

cikpepel berkata...

tak penah bosan pun walaupun msj stiap hari..

makin sayang adalah :)

err...tersampuk jiwang plak.

cik zaza berkata...

@cikpepel mungkin bagi kita (perempuan) tak rasa bosan camne pulak dari pandangan lelaki?kita pun taktahu kan..huhu

kei berkata...

-sigh-
sedih aq bce entry ko nie huhu

cik zaza berkata...

@kei hehe. takyah sedih2lah. tajuk pun exaggerate means aku je yang lebih2.insyaAllah takde apa yang berlaku..doakan segalanya okay. ^^

soooooour berkata...

kita relax sudah.......

cik zaza berkata...

@soooooour ko mmg selalu mengajar aku utk rileks.haha.tq

- t E d - berkata...

mmg cepat bosan. haha