new bloglist
new home new bloglist new bloglist

15 Januari, 2011

Home » » movie review : haunted changi

movie review : haunted changi

 (ihsan google imej)

Salam..
fine, aku dok buat review cerita yang dah lama ditayangkan di pawagam. aku nak tengok wayang aku takut terpaksalah tunggu keluar cd or download tengok sendiri. tapi aku tengok dengan housemate aku lah.

seram kot cerita ni sebab buat macam dokumentari kan. sejauh mana kesahihan cerita ni pun aku tak tahu. mungkin cerita ni macam lakon semula atau terus ambik dari video asal. tapi nampak macam lakon  semula. cerita ni ala-ala macam paranormal activity tapi orang yang buat cerita ni asalnya macam nak kaji sejarah tentang peninggalan hospital changi. hospital tersebut dikatakan berhantu selepas ditinggalkan terbengkalai macam tu. sebelum ni hospital tu ada menyimpan sejarah ketika perang dunia kedua.

macam pengkaji sejarah pulak aku. sori lah aku tak hebat sejarah-sejarah ni. setakat tahu je lah. kalau nak ulas macam pakar-pakar sejarah memang out lah. berbalik semula kepada cerita ni. aku rasa cerita ni lebih seram dari paranormal activity. sebab hantunya kita nampak. masa tengok dengan housemate aku tu masing-masing dah tengok celah-celah jari. kina sampai tutup muka lagi tak boleh belah. HAHA. lepas tu bila aku dan kak nad menjerit sebab nampak hantu ke apa ke dalam cerita tu mesti kina baru tanya balik apa yang kitorang nampak. haiiyyaa! sape suruh tutup mata terus. huhu.

 sebelum scene ni kitorang ada menjerit sebab ternampak benda depan kamera! (gambar dari SINI)



aku ni boleh dikatakan penggemar cerita seram walaupun aku sendiri penakut nak tengok sorang-sorang. tapi kalau cerita singapore haunted changi ni aku rasa memang kategori seram gile ahh! tak boleh belah ayat kawan aku lepas aku bagitahu aku tengok cerita ni,

"bukan ke kau ni seorang yang 'berani'?"

HAHA. aku tahu dia nak kata aku ni penakut tu. huh! dah lah pergi Genting tak ajak aku. kalau ajak pun bajet aku nak pergi dengan housemate dia. semua lelaki kot. huhu. 

seminggu, takde assignment lagi
ni lah keje aku dok download movie je
lepas tu tengok dengan housemate,
jerit sama-sama. hehe


5 virus attack:

mira_nas berkata...

waa... tak suka sangat seram2 nih.. tak ley tido nanti

cik zaza berkata...

@mira_nas agk lah..terkejut2 je nanti...huhu

peGuaM_BiSaYa berkata...

wahh3x!!! nk tngok juge!!

cik zaza berkata...

@peGuaM_BiSaYa silalah kalo berani..hehe

Idayu Suraya berkata...

lagi seram dari paranormal act ke? mane nak tgk? donlod eh? nak jugakkk walaupon i macam u konfem tak leh tido....