new bloglist
new home new bloglist new bloglist

05 Januari, 2011

Home » » aku sayang dia tapi dia ni.....

aku sayang dia tapi dia ni.....

Salam..
ada encik anonymous tanya aku kat formspring...

kalau kamu perlu memilih di antara orang yang kamu sayang dengan orang yang menyayangi kamu sape yang kamu akan pilih?

kalau korang tanya aku, aku akan memilih orang yang sayang aku daripada orang yang aku sayang. biarlah aku kempunan pun tak dapat bersama dengan orang yang aku sayang. orang kata biar kempunan sekarang jangan kempunan kemudian hari. entah sape pulak yang sebut aku main cakap je. HAHA

cuba korang pikir, adakah orang yang korang sayang itu juga menyayangi korang sepertimana korang menyayangi mereka? ye, memang. kasih sayang tak perlu ditunjuk tapi kita dapat rasa bila seseorang itu menyayangi kita, ambik berat tentang kita. tapi kalau orang yang korang sayang tu tak mengambil berat tentang korang sepertimana korang buat kat dia. atau selama korang bersama dia lebih banyak bagi masalah dari meringankan beban. baik tinggalkan saje pilih orang yang lebih menyayangi korang.

sebab orang yang menyayangi korang akan berusaha menjaga hati korang, meringankan masalah yang korang sedang hadapi. dan kemungkinan juga mereka lebih mengenali korang lebih dari korang mengenali mereka. biarpun kita susah nak menyayangi mereka. tapi insyaAllah dengan cara dia menyayangi korang satu hari nanti mesti akan timbul rasa sayang terhadap mereka.

jiwang juga aku ni rupanya. HAHA
hanya keluarkan apa yang aku pikirkan
aku bukan nak tiru mana-mana novel cinta
tapi benda ni common sense
semua pun boleh terpikir.


18 virus attack:

saya_arief berkata...

jiwang2 best..
;D

cik zaza berkata...

@saya_arief cehh!..hehe

Zaer!! berkata...

Mak ai.jiwang nye cik zaza.huhu.tapi mungkin anoy tu menagih kasih sayang ke ape??isk2!

sakina sakura berkata...

aza..cube pkir plak ape org 2 xrase pnt ker syg org yg xsyg dye..haha..pnink2!

cik zaza berkata...

@Zaer!! erm.. tak rasenye sbb dia tanya kbykn kpd sume kwn2 sy kt fs tu..huhu

cik zaza berkata...

@sakina sakura haha.. agk la.. msti penat kn..tp kalo da syg sggup buat apa je kot..huhu

hans berkata...

tak apa jiwang pun
janji betul la apa ekau tulis tu
den sokong

P/S : Pandang Kemana Tu? Rimaslah!

cik zaza berkata...

@hans kan?hehe

TuN-eJaM berkata...

apekah.. hahaha

cik zaza berkata...

@TuN-eJaM inilahh..HAHA

TuN-eJaM berkata...

hahaha.. jom2.. melaka2..

cik zaza berkata...

@TuN-eJaM HAHA..jom2..ble tu?

niesh™ berkata...

saya pun akan pilih org yang syg saya :D

cik zaza berkata...

@niesh™ yeay! jom plh org yg syg kite..hihi

Tanpa Nama berkata...

HAHAHAHAHAHAHAHAHA XD
nk tgelak ak bce entri ni wei,ap le ko ni,cbe nk men kn prasaan si pembace, bek woo,camne klu org 2 xde org yg sygkn die,kn ke sedey die bce entri ni wlupn cam bg smgt je cte dlm ni,bg ak la,ak g pntngkn ap yg ptt dsygi,bkn spe yg ptt dsygi...
mksd ak klu ko syg kn org 2 mst ad sbb plng kuat tok jd cam2 kn,so ko kne kekalkn sbb 2 n sbb 2 gak 1 ari nnt akn jd penguat hbngan 2...
cnth ak k,ak syg awek ak tp bkn sbb die cntk ke hape,tp sbb die "pelik" atau bhse lmbot nye "special"..n ak sygkn special die 2 n smtym ak ctekn kt die blk sal 2 (lg2 klu gado) n sng je lmbotkn ati die,n ak akn sntiase sygkn "sbb" 2 n 2 gak jd kekuatan tok ak tok tros setie ngan die...
pnjng komen kli ni wei,hahaha XD

cik zaza berkata...

@Tanpa Nama eh..mana ada weyh.. aku xmainkan perasaan sape2..huhu.. ni cnth situasi je le.. neway, thanks utk komen ko..wahh! komen ko lbh pnjg dr isi aku..huhu

Tanpa Nama berkata...

@cik zaza
ceh,sungo memerli... xp
asl kn ak komen,azam 2,hahahaha XD

cik zaza berkata...

@Tanpa Nama bgus sungguh azam br ko sbb benefitnya dpt kt aku..hahaha..ni nk syg kt ko lbh sikit dr sblm..tp insyaAllah tak selebih awek ko syg ko..hehe