new bloglist
new home new bloglist new bloglist

10 Mac, 2012

Home » » 'Kuroneko No Tango' Tu Lagu Sape?

'Kuroneko No Tango' Tu Lagu Sape?

Malam-malam buta.. Eh, dah pagi la. Aku masih tak tidur lagi. Padahal tadi dah siap ber'muaahhh2' dengan ex-rumet aku masa kat matrik. Ni tak lain dan tak bukan sebab kopi yang mak aku buat sebelum tidur tadi lah ni. Aku pun bijak sangat dah tahu nak tidur pi minum kopi buat apa. Haihhh..

Tiba-tiba teringat topik yang kami bincangkan sebelum aku kata nak masuk tidur kat ex-rumet a.k.a senpai aku tu..




"aza, lagu kuro neko no tango ni, ko pernah dgr kan? Kan2? Budak nyanyi kan? Lagu ni dari cer apa ek?"

Aku memang tak boleh lupa lagu ni. Sebab dengan lagu ni lah aku stay up dari pukul 12 tengah malam sampai ke subuh. Lagu ni lah peneman aku study sorang-sorang kat matrik dulu. Dan merupakan top song dalam playlist mp3 aku. Kiranya lagu ni antara lagu yang aku akan dengar masa betul-betul bosan dengan lagu-lagu lain yang ada dalam playlist yang sama. Forward-forward kan lagu semata-mata nak dengar lagu ni.


Dulu masa aku first time dengar lagu ni, ada rasa seram. Taktahu lah kenapa mungkin sebab ada bunyi 'miaowww' dalam lagu ni. Tapi lama-lama ok lah takde lah seram mana, kalau seram sampai ke sudah tak mungkin aku sanggup bertemankan lagu ni masa stay up dulu kan.

Dan dulu aku ingatkan lagu ni dari cerita Crayon Shin chan sebab suara penyanyinya ada ala-ala shin chan gitu. Tapi aku salah, tadi baru tahu lepas google. Rupa-rupanya lagu ni ost cerita keroro. Rasanye kalau kawan aku tak tanya pasal lagu ni mesti sampai bila-bila aku kata lagu ni lagu shin chan. huhu..


"akak ni peliklah, mana saya ada nyanyi lagu tu," [pakcik gugel bagi pinjam]



"tu lagu saya!" [pakcik gugel lagi]



HAHA.. Demm! Aku rasa ilustrasi aku tak berjaya lah. 





14 virus attack:

izzati berkata...

dlm byk2 part, ilustrasi ko plg ak brkenan...hahahaha...

cik zaza berkata...

@izzati yeke? ihihikk.. malu saye...

atiqa aris berkata...

lagu tu comel an dulu nyanyi smpai da hafal da.hehe

Ym.Bundle [Blog.Sampah] berkata...

hahaha..tangoo..tangoo..meawwwwww..aku suka lagu ni..

qlateboyy berkata...

penyanyi asal lgu nie kump Turbo dr korea....
turbo - black cat

http://youtu.be/R_JyT_EpFTM

cik zaza berkata...

@atiqa aris a'ah2.. hafal pastu tiru dengan suara2 sekali..hehe

cik zaza berkata...

@Ym.Bundle [Blog.Sampah] ahahhaha..comel kot lagu ni..

cik zaza berkata...

@qlateboyy oh yeke baru tahu..

ZYASH berkata...

hehehe...comel...

cik zaza berkata...

@ZYASH kan2..comel..hehe

Anyyss Shuhaimi berkata...

lagu dia comel! XD

cik zaza berkata...

@Anyyss Shuhaimi tau takpe..hehe

Sr. Maryam Fatanah berkata...

lagu tu best...tango tango tango!

Ahmad Taqiyyuddin berkata...

"Kuroneko no Tango" (Japanese: 黒ネコのタンゴ "Black Cat Tango";[1] originally Italian: Volevo un gatto nero "I wanted a black cat") is a tango song recorded in 1969 by young children in Italy and Japan.

cuba cari di youtube tajuk Volevo un gatto nero.