new bloglist
new home new bloglist new bloglist

17 Mac, 2012

Home » » #1 Pantang: Sayang Sana Sini.

#1 Pantang: Sayang Sana Sini.

Salam 'alaik..

Muka baru bangun tido, buka laptop lalu menekan butang start. Tunggu beberapa minit, dalam masa menunggu boleh pulak terlelap kejap. Uishh, mengantuk sangat ke aku ni? Buka saje mata, mengharapkan laptop sudah bersedia sepenuhnya. Tapi..

(gambar nenek gugel)

Ni la benda yang buat aku lelap balik sepenuhnya. huhu..

Ok, bukan itu sebenarnya yang aku nak share kat sini. Memanglah gambar kat atas ni pun merupakan pantang aku bila nak buka laptop terutamanya sekali masa aku betul-betul nak cepat siapkan keje. Tapi pantang yang aku maksudkan;

Ada awek, ada pakwe tapi sibuk-sibuk nak ambik tahu hal perempuan dan lelaki lain secara total dalam masa yang sama hal awek or pakwe sendiri takde pulak nak ambik kisah.

Aku sebenarnya malas tahap gaban sesat sekarang ni nak tulis panjang-panjang. Walaupun muqaddimah kemain rajin lagi taip siap cari gambar lagi. HAHA. Mungkin bukan malas, tapi menyampah nak huraikan balik satu persatu ayat kat atas ni. Cuma satu ayat touching standard nak lari jauh-jauh je yang aku boleh bagi berdasarkan ayat kat atas;

Fine, aku ni hanya awek or pakwe dia saje belum jadi suami or bini dia lagi. So dia bolehlah bersayang-sayang dan rindu merindui sesape saje yang dia boleh. Merata-rata pun takpe.

Okbai!

14 virus attack:

Ym.Bundle [Blog.Sampah] berkata...

kalau sayang merata tu maknanya tak serius sgt la tu..kalau betul serius tak noty dah kot..hehe..

Botak berkata...

guna windows pirate je., tak payah fikir² pasal update., hahahaha..

cik zaza berkata...

@Ym.Bundle [Blog.Sampah] maknanya dia tak serius dgn awek dia ke tak serius dgn pmpuan2 yg syg2 dgn dia tu?huhu

cik zaza berkata...

@Botak yeke? huhu.. aku tak reti nak bezakan pirate dgn yg ori...

Ym.Bundle [Blog.Sampah] berkata...

macam aku sendiri..masa aku agak 'Player' dulu semua orang aku syg..so maknanya aku belum serius la..hati hati dengan orang camni.jangan tinggi sangat mengharap..haha..tapi bila dia dah serius, insya'allah dia takkan buat orang yang dia syg sedih,marah atau sakit hati lagi..time tu kompom dah serius..serius ni beb..hehe..

cik zaza berkata...

@Ym.Bundle [Blog.Sampah] owh.. sebenarnye agak berkecai hati aku baca komen ko.huwaaa.ape2pun thanks..

Tanpa Nama berkata...

disable kan je la auto update...kan mudah...x yah sakit2 kapla....

cik zaza berkata...

@Tanpa Nama camne nak disable?huhu..tolong ajarkan..

Ym.Bundle [Blog.Sampah] berkata...

aku tau ko mesti sentap komen aku tu zaza, tapi kenyataannya memang selalu celaka sikit..ilek la za, kalau de jodoh tak kemana..

cik zaza berkata...

@Ym.Bundle [Blog.Sampah] aku tau kenyataan memang menyakitkan. takpelah, biar je lah. bagi aku, aku decide "berkapal-kapalan" ni pun sebenarnya aku bersedia untuk menyakitkan hati aku sendiri..orang kalau dah taknak bukan kite boleh pakse.benda ni kalau pikir sangat boleh buat aku sakit jiwa la..aku terasa macam emo pulak sekarang ni. HAHA

|| amira || berkata...

ish , kejam betul !
uff~ kesian cik zaza :(
sabaq na . biar masa yang membalas .

cik zaza berkata...

@|| amira || tq mira. takpelah.. there will be a rainbow after a hurricane.. :)

wunny berkata...

be strong! ;)

Miss Butterfly berkata...

what you give , you get back .


nanti baru dye tahu , langit tu tinggi ke rendah . chill :)