new bloglist
new home new bloglist new bloglist

29 November, 2011

Home » » Twitter dan Follower.

Twitter dan Follower.

Salam 'alaik..

macam biasa, pakcik google saja yang sudi bagi pinjam


Anda ada akaun twitter? Tipulah kalau taktahu apa benda alah twitter ni. Alah, si burung biru yang kadang-kadang jadi ikan paus tu.. Kalau ada, meh sini follow aku. HAHA.

"ape heck promot-promot twitter kau pulak ni?!"

Ok tak promot tapi kalau masih terasa nak follow apa salahnya. hihi.. *gelak gedik* . Sebenarnya tiba-tiba terlintas kat kepala otak aku ni mengenai follow dan unfollow kat twitter. Kadang-kadang tu, eh.. Bukan kadang-kadang tapi selalu jugaklah aku curi-curi pandang kat follower twitter aku. Sekejap naik, sekejap turun tapi ada je satu masa tu statik untuk beberapa hari kemudian berlaku semula kondisi roller coaster. kalau naik alhamdulillah, kalau turun?... *duduk kat sudut bilik sambil jari buat bulatan atas lantai*

http://www.smileycodes.info

Unfollowers..

Ada yang follow kita sebab nak kita follow balik lepas tu bila kita buat taktahu atau mungkin tak perasan (sebab sebelum ni twitter manalah ada function activity macam sekarang kan) mereka akan unfollow kita. Balas dendam katanya. Atau sama jugak follow kita sebab nak kita follow balik tapi bila kita follow dia, dia unfollow kita sebab dia nak jumlah follower dia lebih ramai dari jumlah following dia.

Mungkin jugak sebenarnya dia sendiri taktahu sape yang dia dah follow, gara-gara menggunakan aplikasi dari website-website berkenaan untuk menambahkan jumlah follower. Biasalah tu bila taktahu follow sape lepas tu orang yang dia follow pulak guna bahasa yang dia sendiri tak paham memang unfollow lah jawabnya.

Tapi, kalau fikir secara positifnya mungkin jugak unfollower ni tertekan button unfollow yang ada kat profile twitter kita. Sebab tertekan? Mungkin tak paham tulisan atau bahasa kat button tu, kononnya nak explore. Hammeekkk! Unfollow terus, terpaksalah follow balik. Tu pun kalau perasan kalau tak perasan memang takdelah nak follow balik tu. Sebab aku pernah kena so aku paham perasaan unfollower jenis camni. Bajet nak tweet guna twitter versi korea, paham pun tak. huhu..


adab bertwitter,
kalau ada yang mention kita
apa kata balas mention
tak payah sombong

9 virus attack:

Kazen berkata...

ouhhhh... tweetdeck skarang nie dah xbest cam dulu....srabut...xbyk notification die kasi...sbb tu byk yg ak xreply..nk bukk kt web trus brukband lak lembab...fuhh

Entri Terkini | Done With MMU Terus Balik!

cik zaza berkata...

@Kazen tau takpe..yg aku guna macam metrotwit n destroy twitter ni pun selalu problem.sbb tu sekarang aku selalu buka guna web je.huhu

Amer Af.kiu. berkata...

guna via handphone je senang. tak stuck, senang nak update. aku dah lama tak guna twitter via web. tak conventional langsung. hehe, tweetdeck lagi ah, dah kena uninstall.

cik zaza berkata...

@Amer Af.kiu. via henpon means txt ke masuk web kat henpon or pakai bb?huhu

jijie berkata...

ceh.. bagi tips.. ahaks! pernah aje kene. orang tu follow kite pas kite approve alih2 dalam masa 5min trus unfollow kite.. ape kejadahnya...

Ym.Bundle [Blog.Sampah] berkata...

jom tweet zaza..hahaha..

cik zaza berkata...

@jijie kjedahl..haha
ada tu dah unfollow then follow balik bila org yg dia follow balik tu pelik kononnya nak tanye buat taktau pulak..ishh2..

cik zaza berkata...

@Ym.Bundle [Blog.Sampah] ekelehh kau.aku dah lama dah follow twitter kau.kau aje yg tak bukak2 twitter..

Ym.Bundle [Blog.Sampah] berkata...

hahahah..ade ek-_-'..ok2 tq:P nanti aku tgk:P