new bloglist
new home new bloglist new bloglist

21 Julai, 2011

Home » » Segmen: Kami Sayang Teman Blogger - Terjahan Terakhir

Segmen: Kami Sayang Teman Blogger - Terjahan Terakhir

Salam 'alaik...




Akhirnya aktiviti segmen sampai ke penghujungnya. Erm.. Pehal macam kejap je. Biasalah first time join segmen. lala.. Kali ni agak mencabar sebab peserta kena letak lagu yang bersesuaian dan jugak cipta satu pantun yang mesti ada nama ahli kumpulan.

Aku tergolong dalam kumpulan 5 kali ni. Dan ini senarai ahli kumpulan aku yang mesti ada dalam pantun.


Lagu yang aku rasa aku nak bagi kat diorang Feel My Soul by Yui. Sat aku bagi translation.




I'm worn out from crying, there's no place for me to ask questions
Though I'm lost and stumbling, I can't just stand still

The smile that you gave to me, the fallen tears
They touched a deep wound in my heart, and made it disappear

I feel my soul, take me your way, that's right, everyone is
Always searching for that one thing

It wasn't by chance, and it wasn't a fake love either
You're right, all right

It repeats over and over, please don't come
Your whisper like voice is lovely
I feel my soul, take me your way, I won't look back
Right now, I want to be sure of it with my own hands

Suffering is always so simple, I want to know the meaning of life
You're right, all right

The words that you softly whispered, you say it
Start moving, the road is so opened up that it's like you can't see it

I feel my soul, take me your way, yes, even as I struggle
I'll always be able to walk along like this

It wasn't by chance, and it wasn't an everyday dream either
You're right, all right, you're right, all right

Suffering is always so simple, I want to know the meaning of life
You're right, all right
You're right, all right, scare little boy

Statement yang aku nak highlight kat sini walaupun nampak poyo;

I feel my soul, take me your way, that's right, everyone is
                         Always searching for that one thing

It wasn't by chance, and it wasn't an everyday dream either
                                         You're right,  

'One thing' yang dicari  mungkin ada yang sama ada yang berbeza. Hanya perlu tanya pada diri sendiri apa yang kita nak dalam dunia blogging. Aku sebenarnya malas nak ulas panjang-panjang pasal lagu ni. HAHA. Korang baca jelah sampai paham. *jahat betul aku..

Last but not least pantun. Ehem2..

Bermandi manda Sherah dan Dayana di tengah laut,
Bermain-main Athirah dan Maryann di sisir pantai;
Salam dihulur jari sama bertaut,
Semoga kasih kita berpadu tanpa terlerai.


Wahhh!.. Berjaya jugak walaupun macam pelik sikit. HAHA.

Phew! habis dah..



5 virus attack:

ninie_azriena berkata...

huhu..pandai jug zaza berpantun ye ??
ninie tak berapa pandai lah..hehe..nice entry..tanks sgt2 join segmen ninie..apa kata, lepas ni, zaza pula buat segmen tau ?? :)

p/s: jgn lupa terjah kwn2 yang lain nanti ye..ninie akan buat 1 list khas :)

cik zaza berkata...

@ninie_azriena haha..malu saye..

kei berkata...

beb.. lgu fav aq nie.. wakaka

gian nak main gitar plak dngar version acoustic :)

cik zaza berkata...

@kei aku nak cover sume lagu yui!..hahaha..tu impian aku yg tak tercapai lg.impian ke?

kei berkata...

haha.. lagu yui dah penah try wat cover.. tpi separuh jalan je xD