new bloglist
new home new bloglist new bloglist

13 Julai, 2011

Home » » Review Cerita Seram.

Review Cerita Seram.

Salam 'alaik..
Yess! Akhirnya aku berjaya habiskan satu anime yang ada 25 episod.

"Cehh! 25 episod je pun, kalau aku tengok kompem habis sehari,"

Lepas ni nak tengok cerita ape pulak? Kotak cd masih dengan aku. Memang kompem ngadap anime je lah aku sebelum masuk sem baru ni.

Meh, aku buat review sikit. Cerita yang aku baru habis tengok ni tajuk dia Yamato Nadeshiko Shichi Henge atau tajuk versi english dia Wallflower dan semestinya tajuk english dia tak mencerminkan tajuk dalam bahasa jepun. Cerita ni mengisahkan 4 orang jejaka idaman(selalu dikejar oleh ribuan gadis) atau sebenarnya pelajar high school yang umur lebih kurang 15 tahun. Diorang ni tinggal serumah yang mana rumah tersebut mereka sewa dengan seorang janda meletup yang kaya. Suatu hari, janda ni nak mintak tolong kat 4 orang ni (yuki, kyohei, takenaga, ranmaru) tukarkan anak buah dia (sunako) jadi seorang perempuan sejati. Kalau mereka berjaya, mereka boleh duduk rumah tu tanpa bayar sewa.

So, 4 orang jejaka ni bajet tu perkara paling senang dengan wajah mereka yang kacak dan bercahaya tu. Tapi tanggapan diorang semestinya meleset bila diorang jumpa sunako seorang gadis misteri yang suka benda-benda pelik, suka menyendiri dan paling penting tak suka kepada cahaya (hidung dia akan berdarah kalau tengok benda yang cantik,orang terutamanya) serta benda yang cantik (dengan kata lain, perwatakan sunako macam hantu). Benda yang paling menyeronokkan bagi dia adalah menonton cerita seram yang dah kena banned kat tv.



Tengok trailer macam seram tapi sebenarnya kelakar kot. HAHA. Tak sabar nak tengok versi real action, kame berlakon jadi kyohei. hehe.

sunako dalam dunia dia. nampak cute lagi ada.hehe (google)




aku dah jadi aku masa kat matrik balik
pengaruh kuat dak farah le ni

12 virus attack:

sara zainol berkata...

wahh.. cam best je.. nk kena layan jgk nie :)

Ym.Bundle berkata...

laa,suka anime gak rupenya ko ni..hahaha..aku gila manga komik je..hihi

cik zaza berkata...

@sara zainol mmg best.hihi..

cik zaza berkata...

@Ym.Bundle manga aku layan jugak kadang2.tp lebih suka tgk anime.hehe

kei berkata...

tibe2 salah aq plak?? lala...
peh satu hari je ko abis tgk?? haha.. nmpak sgt kebosanan haha... xP

cik zaza berkata...

@kei eh tak. aku amek masa 2 hari nak habiskan. yg sehari tu raksasa aku yg cakap dgn bangganye kat aku.haih..

kei berkata...

haha... ok ah tue 2 hari... lyn anime lain plak ;)

cik zaza berkata...

@kei haha..aku tgh layan real action nye pulak tp kt youtube je lah.huhu

kei berkata...

alolo.. crik x jmpe lorhh sowie yerk ;) cbe dwnload torrent!!

cik zaza berkata...

@kei aku lebih sanggup tgk kat youtube dari dwnload guna torrent.haha

kei berkata...

mls nak tnggu ah tue haha

cik zaza berkata...

@kei taklah.tp malas nak online dgn tenet yg lembab kalo dwnload guna torrent.