new bloglist
new home new bloglist new bloglist

23 Julai, 2011

Home » » From Me To You Vs Erti Sebuah Persahabatan

From Me To You Vs Erti Sebuah Persahabatan

Salam 'alaik...

ihsan google imej


Apa yang korang akan jawab bila disoalkan tentang erti persahabatan? Complicated kadang-kadang kalau cakap pasal kawan kan. Sebenarnya aku baru je habis tengok anime yang cerita pasal kawan-kawan ni. Kimi Ni Todoke.

Meh aku buat review. HAHA.

Cerita ni pasal sorang budak perempuan yang takde kawan, lonely pastu orang-orang sekeliling dia even kawan kelas dia pun taknak dekat dengan dia sebab dia pendiam dan cara dia approach orang agak menakutkan sampaikan orang dok panggil dia Sadako walaupun nama sebenar dia Sawako. Nama Sadako tu dapat dari cerita seram The Ring alah hantu yang kuar dari tv tu.

Tapi hidup dia berubah masa dia masuk high school masa first time dia jumpa Kazehaya Shota sebab masa tu Kazehaya sesat taktahu jalan nak ke sekolah. Dan lepas peristiwa tu Kazehaya saje yang selalu tegur Sawako serta bagi semangat kat dia walaupun banyak khabar angin yang kata sape bertentangan mata dengan Sawako akan disumpah. Kemudian Sawako start dapat kawan masa courage test kelas dia. Sawako terdengar Chizuru dan Ayane cakap;

"kalau Sadako jadi hantu mesti diorang takut kan,"

Lebih kuranglah cakap camtulah. So, disebabkan Sawako nak join ujian tersebut dia offer diri nak jadi hantu dan takutkan budak kelas dia untuk courage test tersebut. Lepas kejadian tu Chizuru, Ayane dan Sawako jadi rapat sebab sifat Sawako yang sangat jujur dan lurus. Dan bertambah-tambahlah khabar angin yang melibatkan mereka bertiga. Jeleslah tu.





Anime ni ada versi real action tapi aku rasa kalau nak tengok real action kena tengok anime dulu kalau tak nanti macam tak paham ditambah pulak dengan jalan cerita yang agak slow dan mungkin membosankan. Anime tak berapa nak bosan walaupun masih slow jalan ceritanya, banyak monolog dalaman. huhu. Takpe, mesej yang nak disampaikan tu yang penting. Yoshh!


aku baru layan first season je
second season, esok lusa aku tengoklah.
tengok kat animeseason.hehe

14 virus attack:

Ym.Bundle berkata...

otak katun tol ko ni jaja..ekekeke

cik zaza berkata...

@Ym.Bundle haha..nak buat camne aku dibesarkan dengan katon2 ni semua.

HEROICzero berkata...

ada kat animax ? =P


kalau download , mmg tak tercapai la .

cik zaza berkata...

@HEROICzero taktahu lah ada ke tak kat animax.aku tengok kat animeseason je.huhu

Kazen berkata...

ape da...ak xske kartun2....hahaha (welcome back to blog)

cik zaza berkata...

@Kazen katun best pe..huhu.

lama ko menghilang.busy sangat..

akoo pae berkata...

hahah patotla blog dihiast dgn katun
=p

sara zainol berkata...

cik zaza, adaptasikan animax ni kedlm diri anda.. persahabatan itu mulia. salaing tlg menolong la sahabat kita yg dlm kesusahan.. ^^

cik zaza berkata...

@akoo pae haha. tu lah pasal, otak pun dah macam otak katon..

cik zaza berkata...

@sara zainol hehe. baikk..

Botak berkata...

katun ape ni? aku minat tengok shawn the sheep je., hahaha..

Amar Alis berkata...

sahabat yang sehebat. betuah badan kalau ada.

cik zaza berkata...

@Botak haha..shawn the sheep tu bukan katon bisu tu ke?

cik zaza berkata...

@Amar Alis kann..