new bloglist
new home new bloglist new bloglist

25 Jun, 2011

Home » » Tak Lama Lagi Keluar Laman Sosial Maharaja Lawak Pulak.

Tak Lama Lagi Keluar Laman Sosial Maharaja Lawak Pulak.

Salam 'alaik..
Aku dah agak orang berpusu-pusu nak buat entri Maharaja Lawak. Keyword malam ni kot untung trafik tinggi esok. HAHA. Biasalah blogger-blogger memang kena pandai main SEO walaupun taktahu apekebende alah SEO tu setakat tahu; blog pandai main SEO trafik confirm tinggi. Sesuai sangatlah untuk blogger yang tak famous tapi nak trafik tinggi macam aku.

Waaa.. Sepah juara Maharaja Lawak, mak aku bukan main minat Sepah ni aku pun tak nafikan lawak jenaka yang mereka sajikan setiap kali program TV Maharaja Lawak merekalah yang terbaik. Tapi bukan itu yang aku nak perkatakan di sini. Biarlah orang nak update pasal Maharaja Lawak ke pasal Sepah juara ke mahupun pasal Jozan yang dapat tempat kedua diikuti Nabil ketiga (taknak cakap tapi detail bagitahu. HAHA). Ni ha, den nak tanyo ni. Camno lah nak jawab soalan ni?


Ni soalan formspring, aku dah taktahu nak jawab apa. Hanya mampu menyimpan dalam inbox. Tak sampai hati aku nak membuangnya. Selain soalan ni ada lagi soalan ala-ala macam ni jugak. Tapi malas nak tunjuk. Cukup le satu ni je. 

Mungkinkah formspring pun dah jadi macam facebook, dah tak semeriah dulu? Baru-baru ni aku ada baca pasal orang dah ramai yang tutup akaun facebook, nak tahu lebih lanjut silalah baca sendiri kat sini. Kalau dulu formspring jadi tempat update status merepek-repek macam kat facebook. Sekarang formspring yang pada asalnya tempat duk bertanya-tanya bertukar-tukar pendapat dah jadi macam tempat spam ala-ala chatbox atau shoutbox kat blog semata-mata nak dapat banyak soalan. Spam soalan takpe tapi bukan spam benda mengarut pasal balak, pasal makan apa pagi tadi, pasal nak pegi dating dengan Encik Kekasih etc. Mungkin juga mereka tak pernah tahu apa itu twitter.

Dan kat inbox aku yang mana dok bagitahu pasal pakwe tu bahasa dia wow! gojes beb. Sangat jadi sanad (aku ingatkan sanad yang macam aku belajar Al-Quran dan As-Sunnah dulu), saya jadi saia, jangan jadi janan. Aduhh.. Manjanya bahasa mereka. Kadang-kadang aku layankan aje. Budak-budak le katakan. Korang mungkin pernah jumpa bahasa-bahasa macam ni kat blog ataupun facebook kan? Mesti pernah punya. Takpelah, mereka sangat selesa dengan bahasa macam tu walaupun susah bagi pembacanya nak faham terutama sekali aku. Maklumlah den ni dah tuo. HAHA.

Berbalik kepada soalan Formspring. Mungkin kejap lagi aku delete je kot tak pun biarkan kat dalam inbox sampai sepuloh tahun akan datang baru check balik tu pun kalau formspring masih beroperasi. Sekurang-kurang nampak banyak sikit aku tengok soalan kat dalam inbox. Dan semestinya kebanyakannya soalan ala-ala di atas ini. pfftt!


risau la pulak usus perut aku ni.
semoga beliau selamat sampai.
amin..

8 virus attack:

soooooour berkata...

pasni blogging je....xyah nak fb, twitter sngt...hehehe...

cik zaza berkata...

@soooooour baikkk... x)

HEROICzero berkata...

fs ni aku x minat. rasa nya mcm tak ada siapa nak tanya apa2 dekat aku kot.

hehe.

cik zaza berkata...

@HEROICzero aku tak rasa situasi itu akan berlaku. msti akn ada spam2 ntah dari mana arah tuju ko sendiri pun taktau.

Oh!Belog berkata...

blogging tetap menjadi pilihanku..

----------------
nak ajak join komuniti blogger terbaru di Malaysia.. Join dan dapatkan traffik free..
http://www.ohbelog.com/

Farhana Jafri berkata...

selalu sgt.. sdah tu yg brtny bdak2 skolah.. kdg2 mmng baran je bace.. hmm~~ skit kpla mlayan bdak2 ni.. kite yg dh tua or mmng bhasa ibunda kita dh dlupakan?? ntah la~~

jemput singgah ANASAURUS :)

cik zaza berkata...

@Oh!Belog yeah! blog.

baikk.. nanti sy usya ye. ;)

cik zaza berkata...

@Farhana Jafri rasanye sbb kite ni dah tua..huhu