new bloglist
new home new bloglist new bloglist

21 Jun, 2011

Home » » Semalaman Aku Tak Tido.

Semalaman Aku Tak Tido.

Salam 'alaik..
Dalam sebulan mesti akan ada satu malam di mana aku akan jadi seperti musang menunggu terbitnya mentari (selama ni tak jadi musang ke?). Mungkin kali ni agak teruk sebab badan rasa sangat-sangat lesu mata pun mengantuk tapi disebabkan tak selesa dengan keadaan badan aku yang tak berapa nak sihat aku tak boleh tido!

tak selesa! gambar dari sini.


Ye, berlaku sebulan sekali. Kadang-kadang lebih mungkin 3 kali dalam sebulan. Berturut-turut. Walaupun hati sedang happy hinggakan tersenyum sorang-sorang berharap akan mimpikan sesuatu yang indah, nak mimpi ape bendanya kalau tido pun tak. Berangan sorang je lah sampai tertido itupun kalau berjaya melelapkan mata. Haish..

Sekarang dah masuk subuh, dan aku masih tak tido. Kalau tadi orang tengah tido aku duk main game super mario bros (old version) sekarang aku menaip sesuatu (update blog pastinya) sambil melihat si mimi yang pagi-pagi lagi dah bangun mengacau mak aku nak bersiap pergi kerja. Memang macam tu lah setiap pagi kononnya ia pun nak bersiap pergi kerja atau ia bajet ada orang nak buka pintu dan biarkan ia bermain dengan kawan baiknya si ciki. Bermimpilah kau mimi.

Taktahulah pukul berapa agaknya aku berjaya melelapkan mata. Kalau pagi, kompem tengahari baru tersedar. Aiyoo.. Anak dara tido sampai ke tengahari, mak aku balik kerja mesti kena bebel la nanti. Terpaksalah tahan mata sampai mak aku balik kerja. Kalau tak, takde sape nak masakkan nasi nanti. huhu.


mood masih berpelangi
tapi kali ni kurang sikit warnanya

6 virus attack:

Gen2Merah berkata...

hehehe.. kalau malam semalam plak saya yang tak bole tido sampai pagi. sampai kat tempat kerja ngantok giler.. menahan je.. petangnya aku Qada' balik tido yang tertunggak2.. hehe
Salam kunjung mengunjung (",)

cik zaza berkata...

@Gen2Merah huhu. terseksa rasanya bila takleh tido. qada' nanti mesti berjam2 tido pastu bangun badan lesu otak jadi penat.
thanks for coming. ;)

Cahya Qasehnya berkata...

mak tak marah ke tido lambat? hee.

cik zaza berkata...

@Cahya Qasehnya nak marah macam mana, dia pun taktau anak dia sorg ni tak tido lagi.huhu

zanafahmi berkata...

cuba minum susu sebelum tdo dan jgn minum minuman spt nescaffe, kopi...

ataupun baring2 tu, cuba kira kambing mcm mr bean..

cik zaza berkata...

@zanafahmi dah sepuloh kandang kambing dah sy kira.huhu