new bloglist
new home new bloglist new bloglist

30 Mei, 2011

Home » » memfitnah lebih berat dosanya dari membunuh.

memfitnah lebih berat dosanya dari membunuh.

Salam 'alaik..
manusia zaman sekarang sangat pandai mengguna kata-kata yang boleh membuat orang berfikir dengan kata lain memutar belitkan cerita, apa yang aku perhatikanlah. sampaikan kata-kata itu, fitnah contohnya dapat menutup setiap kesalahan yang mereka buat. nak larikan diri dari dipersalahkan. walaupun dia tahu dialah dalangnya.

bila orang dah percaya dengan fitnah yang dilemparkan kat ntahsapesape kemudian orang sebarkan pula dengan perisa yang terbaru. pergh! memang terangkatlah. err. maksud aku memang sedaplah cerita tu jadinya. kemudian 'penjahat' sebenar rasa diri tak bersalah pula sebab bagi dia, dia takde pun tambah-tambah perisa sampai jadi cerita yang lebih dasyat. so bukan salah dia walaupun dialah 'penjahat' yang sebenar!

lagi best, kalau 'penjahat' tersebut tunjuk baik dan innocent kat depan orang nak bagitahu yang dia teraniaya, akulah orang yang paling baik pernah kau jumpa. padahal dialah yang menganiaya orang. hurm.. dah macam drama bersiri je aku rasa. HAHA.

ihsan google imej



aku pun pelik
kenapa aku asyik buat entri
macam ni?

4 virus attack:

soooooour berkata...

sebagai manusia normal...kita relax sudah................

cik zaza berkata...

kalau asyik relax je aku nak buat entri apa?huhu

gabanMorka berkata...

lidah tu pencetus perang yang paling kerap tahu?

cik zaza berkata...

@gabanMorka tahu encik gaban...