new bloglist
new home new bloglist new bloglist

23 Mei, 2011

Home » » Lady Gaga dan RM 13.5 bilion

Lady Gaga dan RM 13.5 bilion

Salam 'alaik...




ternyata ini bukanlah gambar aku yang nak meniru sebijik sebijan macam lady gaga. takkanlah korang tak kenal dengan lady gaga yang selalu menampilkan imej monster dengan fesyen beliau yang sangat pelik dibandingkan dengan artis-artis lain. imej yang sangat berani dan kadang-kadang (mungkin agak selalu) tak masuk akal langsung.

tapi, dengan imej yang pelik ini membuatkan beliau berjaya berada di tempat teratas dalam senarai 100 selebriti paling berpengaruh Forbes apabila pendapatan beliau mencecah RM13.5 bilion sepanjang setahun beliau berada di industri hiburan termasuklah nyanyian, lakonan mahupun modelling. nak tambah lagi? peminat facebook je dah ada 32 juta, twitter dah 9.5 juta follower. penaja berduyun-duyun nak bagi tajaan tak kisah pun penaja tu kena memerah otak tahap pecah kepala semata-mata nak buatkan something yang pelik untuk beliau. famous beb, kaya pulak tu tak kisahlah asalkan populariti lady gaga ni akan mempengaruhi reputasi penaja kan.

oprah pun dah turun tempat kedua lepas lady gaga dalam senarai Forbes ni dengan pendapatan RM870 juta kemudian, justin bieber yang jadi gilaan ribuan gadis-gadis dari kecik sampailah ke besar tu pulak di tempat yang ketiga dengan pendapatan sebanyak RM 159 juta.





lepas ni ramailah
artis pakai baju pelik-pelik
tiru macam lady gaga. HAHA

12 virus attack:

HEROICzero berkata...

actualy aku agak skeptikal pasal lady Gaga. pelik gila dia ni. ada krisis identiti la. publisiti murah. bla bla bla bla.

tapi bila tengok waktu dia jadi mentor @ american idol, peh. sumpah aku respek. talented gila. and, knowledge dia pasal music, serious deep.

gabanMorka berkata...

gaga hanya tikus makmal, bagi aku la

cik zaza berkata...

@HEROICzero jangan pandang orang sebelah mata. tapi mmg betul pun pemakaian dia sangat pelik.

cik zaza berkata...

@gabanMorka dan dia suka jadi tikus makmal..

Haffiz MohdNoor berkata...

like lady gaga damn much!

Jemput join bloglist APis ye :D

http://haffizmohdnoor.blogspot.com/2011/05/dear-haffiz-thousand-followers-bloglist.html

cik zaza berkata...

@Haffiz MohdNoor insyaAllah. ;)

gabanMorka berkata...

aku tak faham kenapa mereka gilakan gaga damn much

cik zaza berkata...

@gabanMorka ntah lah aku pun pelik orang2 yang kipas susah nak mati lady gaga ni. aku tengok imej dia pun rsa nak muntah.

Botak berkata...

kat malaysia ni pon dah ramai artis pelik².,
nak pelik boleh., asalkan jgn terlanjang sudah lah.,
hahaha...

cik zaza berkata...

@Botak artis pelik, artis yg suka tiru artis luar..semua dah ada..yg telanjang macam dah ada jugak je. haha

Adam Roslan berkata...

Mana adab kita?

cik zaza berkata...

@Adam Roslan ;)