new bloglist
new home new bloglist new bloglist

07 April, 2011

Home » » bukan tips sangatlah: buat kerja last minit.

bukan tips sangatlah: buat kerja last minit.

Salam...



stress. mungkin juga setelah lab report yang berminggu-minggu aku kerjakan telah di-reject oleh lecturer. *takde minggu sangatlah kot. tapi terasa tension lah jugak dengan kerja yang tak pernah nak siap. kalau siap pun mesti tak berapa nak confident sebab takut kena reject dan terpaksa buat untuk kali yang kedua, kelima mahupun kesepuloh!


ok, think positif. lecturer nak biasakan aku dengan final year project takpun senang kalau praktikal nanti. ataupun sebenarnya lecturer nak bagi markah lebih untuk carry mark aku sebab tu dia buat macam ni. aku pun suka sangatlah buat kerja last minit manalah tak di-reject benda-benda tu semua. haizzz!!


jadi, sila-silalah buat kerja di awal waktu. lepas dapat tajuk assignment je terus buat. kalau hari tu jugak siap pun lagi bagus senang sikit nak pergi tanya lecturer dengan hard copy yang dah siap print. kalau kena reject pun korang masih ada masa nak betulkan ikut apa yang lecturer tu nak. sekurang-kurangnya takdelah lambat hantar pastu kalau lambat mesti kena potong 5% markah dari apa yang korang sepatut dapat. lagi tragis kalau kena potong half mark. pergh! macam dah tak boleh nak dapat banyaklah markah untuk assignment tu. kena tumpu kat benda lain. huhu.


alah, rasanya bab buat keje di awal-awal ni tak bagitahu pun korang sepatutnya dah tahu kan. aku pun sebenarnya mengingatkan diri sendiri. tu lah orang kata dah terhantuk baru nak terngadah. dari awal-awal aritu taknak pulak buat entri-entri tips bagai. nak final barulah sibuk-sibuk bagi tips. huhu.


lab tadi pretend jadi QA engineer..
best gile keje main approve
hasil keje orang. huhu..

8 virus attack:

Sogeking Kun berkata...

tak leh doh..org cakap, buat keje takde tekanan, tak thrill!haha

xazryx berkata...

aku benci final projek .asyik kene reject je .

Matt berkata...

x pe..peringatan untuk sem2 dpn huhu...

SeindahHiasan berkata...

Learn from the past.
May tomorrow shines brighter than today, inshaAllah.

Salam Ukhwah :)
Jemput singgah Www.SeindahHiasan.Com.My ~ Seindah Tinta dan Madah (Blog Motivasi dan Teladan)

cik zaza berkata...

@Sogeking Kun haha..agk la..tp thrill sgt boleh gila aku weyhh..huhu

cik zaza berkata...

@xazryx xyah ckp ko..aku yg blum nk final year ni pun dah byk kali mini projek kne reject..huhu

cik zaza berkata...

@Matt mmg dr dulu camni laa..huhu

cik zaza berkata...

@SeindahHiasan =)