new bloglist
new home new bloglist new bloglist

29 Mac, 2011

Home » » tips lagi sebulan nak exam: jangan buka facebook..

tips lagi sebulan nak exam: jangan buka facebook..



Salam...
kali ni entri dimulakan dengan video bukan video pun just lagu enrique iglesias with lyrics on screen. clean version tak mainlah dirty bit ni. HAHA. tapi BEP the time? layan jugak..

dah taktahu kenapa dari semalam aku dok layan lagu kat youtube. ni lah orang kata ada masa tak reti nak study pegi tengok video pulak. nasib baik bukan video yang ntahapehape a.k.a video yang kononnya tutup mata padahal tengok di celah-celah jari tu. HAHA.

tengah bosan kononnya nak le menghiburkan hati dengan facebook yang tak boleh buka kat laptop aku ni. kat laptop aku je tak boleh laptop orang lain boleh je. suruh aku study le tu. yelah, aku pun dah banyak sangat berfoya-foya dengan internet ni mungkin ni lah masanya untuk aku berubah! cakap kencang ntah buat ke tak. tu lah masalah aku sekarang. cakap bukan main lagi tapi buatnya mungkin ye mungkin tak. kalau buat pun mungkin tak istiqamah. astaghfirullah.. apa nak jadi dengan aku ni?

berubah sikit-sikit dulu bukan secara drastik. 

sebab kalau secara drastik mungkin fizikalnya kita berubah tapi pada hakikatnya hati kita tak sepenuhnya berubah. sebab tu agaknya perubahan yang tak istiqamah tu. macam aku. dan ada yang cakap kalau nak istiqamah kena ada yang selalu mengingatkan kita. taktahu lah aku sejauh mana efficient cara ni. 

aduh! aku duk cakap pasal perubahan yang takde kena mengena langsung dengan video kat atas ni! ye, ni dia salah satu contoh penulisan yang tak tetap dan memeningkan para pembaca. cakap banyak padahal point utama nak bagitahu aku taknak buka facebook je pun.. ish..ish..



 
study lah!nak exam dah ni... [imej dari GOOGLE]


dah nak exam  mesti
buat entri macam ni 
haish!

10 virus attack:

iPai berkata...

kenapa tak 'jangan buka blog' ?

cik zaza berkata...

@iPai sbb aku xhadap blog kalo xde bnda nk update.plus blog aku xdiupdate stiap 5minit.. =)

Rie berkata...

gud luck exam hehe..

cik zaza berkata...

@Rie thanks.. ^^

HEROICzero berkata...

xde masalah bukak fb. yang jadi masalah bila buat kerja sejam, melekat kat fb sampai 3 jam. keh3x.

gud luck weh!

cik zaza berkata...

@HEROICzero melekat 3jam tu la mslh aku.huhu..mungkin lebih..
gud luck jugak..ko start sama gak kn awl bulan 5?

yuyu_fartieyha berkata...

betul3....hehehe
but da tinggal skul 3 bln,
x de mase nk pikiak sal study lg bagai....hahaha

cik zaza berkata...

@yuyu_fartieyha haha..tggu la kalo dah start blaja nanti..kompem xde masa nk pikir psl internet or sosial network lg dah..hehe

yuyu_fartieyha berkata...

btul dh tp tengok la camne....????...tkut sindrom degil dtg lagi...susah2...

cik zaza berkata...

@yuyu_fartieyha sindrom tu takyah ckp la..bukan setakat dtg kdg2 buat smpai satu keje pun taknak buat..huhu