new bloglist
new home new bloglist new bloglist

27 Mac, 2011

Home » » suara perempuan adalah aurat jika...

suara perempuan adalah aurat jika...

Salam..
buat eksperimen dengan suara sendiri. record suara sendiri masa tengah borak dalam telefon dengan kawan baik aku (perlu mention nanti ada yang kata pakwe.HAHA). kemudian dengar balik suara tersebut. lepas dengar;


"erk? suara aku macam ni ke bila bercakap dengan lelaki?"
"aduh! mesti ada yang kata aku gedik + manja,"


sampai aku tanya housemate aku bertubi-tubi suara aku gedik ke bila cakap dengan lelaki? tapi dia kata;


"taklah biasa je aku dengar. dengan perempuan pun camtu,"


ok, tu maknanya dah tak boleh nak buat apa lagi dah. suara aku memang natural macam ni. tapi mungkin bagi orang yang tak kenal aku akan cakap aku gedik atau manja. yang manja tu memang dah ada yang cakap tak silap aku tapi gedik belum lagi. hope takdelah. bukan aku sengaja pun nak buat suara manja. tiba-tiba aku teringat kata-kata budak kelas aku;


"aza hot kot semua nak call dia, takde sorang pun call kite,"
"kenapa h**** seboleh-boleh nak cakap dengan aza padahal dia boleh je tanya orang kat sebelah dia tu,"


adeh! bukan salah aku. fine, lepas ni aku try untuk tidak bermanja-manja dalam berkata-kata ataupun jadi pendiam taknak bising-bising lagi macam murai tercabut ekor. huhu.

kina: dah lah tu za, bukan salah ko pun nak buat suara macam tu..



suara perempuan adalah aurat
jika sedap didengar atau
berlenggok-lenggok ketika
bercakap...
source: B.A.I.K

14 virus attack:

Rie berkata...

x de hal la..normal je bg aku..takkan nak membisu seribu bahasa kot..operator telco pn byk girls kan yg sore manja2..huhu..

FiqRie Skeleton berkata...

cakap je selagi boleh.. dah suara kita mcm tu nak buat mcm mana.. tp jgn la sengaja nak buat2 manja plak.. mmg la x bleh..

cik zaza berkata...

@Rie yela, tp mungkin akn cuba kurgkn.huhu

cik zaza berkata...

@FiqRie Skeleton xbuat2 pun nk buat keras pn keluar mnja.melainkn ckp tnpa prsaan.tp xkn la all the time nk buat xde prsaan kn...

Tanpa Nama berkata...

majoroti ulama berfatwa,suara wanita bukanlah aurat..tp ia berubah mnjadi aurat jka seorg wanita itu melembutkn dan memnjakn suara dihdpn llki yg bkn mahramnya..jk ntural,mgkin boleh berusha utk kurgkn..jgn rsau,Allah tdk mlhat pda hsilny,tp pda usaha yg kta lakukn..Insyaallah

cik zaza berkata...

@Tanpa Nama syukran encik tanpa nama. ^^

gabanMorka berkata...

natural beauty
hehe

cik zaza berkata...

@gabanMorka ko dan2 natural beauty..hehe

HEROICzero berkata...

hello. hello. siapa disana saya disini~ keh3x.

setuju dengan anon. kalau dah semulajadi manja nya, cuba lah jangan nampak ketara.

=)

*garang2 sket!* HAHA!

cik zaza berkata...

@HEROICzero aku garang kot.. dah bape org dah kena marah dgn aku..huhu

yuyu_fartieyha berkata...

suara sis mnja ek???
camne r???(thiking)hehehe

cik zaza berkata...

@yuyu_fartieyha ada la mcm chipmunk kena langgar lori.huhu

yuyu_fartieyha berkata...

ek???jom pi serbu youtube!!!!!!....hahaha

cik zaza berkata...

@yuyu_fartieyha hahaha...gi serbu..search chipmunk ok.. x)