new bloglist
new home new bloglist new bloglist

17 Mac, 2011

Home » » facebook tutup, lepas ni takdelah orang nak judge aku. betul ke?

facebook tutup, lepas ni takdelah orang nak judge aku. betul ke?

Salam...




tengok apa yang aku dapat semalam. tiba-tiba je aku dapat dari member facebook aku yang sebenarnya tak pernah tegur in online. tapi masa aku dapat ni aku takde depan lappy pun. ni ha baru tengok boleh pulak tak perasan. adeh!

bila baca balik terasa macam taktahu nak cakap apa. takde expression. aku rasa ni mesti terpengaruh dengan isu yang kata facebook nak tutup bulan ni kan? taktahu lah sejauh mana kesahihannya. yang pasti menurut ayat di atas sepatutnya facebook dah tutup dah pukul 11 semalam. dan sape yang tak forward mesej tu serta merta akaun facebook mereka diberhentikan. aku tak forward pun. ntah lah, mungkin dia pun dapat dari kawan-kawan dia kot. tunggu dan lihat je lah sampai bila facebook ni beroperasi.

tiba-tiba terlintas benda yang takde kaitan langsung dengan isu di atas. kenapa ye orang unfollow selepas lama follow blog seseorang tu? 



think positive: orang tu dah ramai sangat follow blog lain kot. 
think negative: sebab blog kau tak best dan annoying so terpaksa unfollow!


terasa kat negative statement. adeh! tapi kadang-kadang tu mungkin ada sesuatu yang kita buat sampai orang rasa meluat kan? perbaiki apa yang tak baik di mata orang untuk puaskan hati orang lain. perlu ke macam tu? ataupun jadi diri sendiri dan biarkan orang terus judge kita?


"sebelum orang judge aku baik aku duduk dengan sopannya,"
[imej from Khairul Zamri ]




tak payah jaga tepi kain orang
mungkin itu jawapannya

20 virus attack:

miCoS!! berkata...

yeye..agak sopan anda di c2...huhu

cik zaza berkata...

@miCoS!! haha!! mimi mengiyakn..

gabanMorka berkata...

die unfolow sbb die terklik unfolow kot..

thnk + ni.haha

✿....rossa alina....✿ berkata...

entah...xde tutup pn??kalau tutup pn okey gak pe kan??xde la wujud kes stalker2 ni..huhuhu..

Kamil Kahar berkata...

bodo la sial sape yg sebar2 camtuh...diorg ingt fecbuk dpt detect ke kalo anta camtu...xde makne lgsg...nmpk sgt surat berantai...cik zaza tau kn yg surat berantai ni slh 1 jarum yahudi... :peace

shaerin berkata...

cik zaza , just chill . its oke if dea dah xmo follow ur blog :)

p/s : just be urself . people xkan berhenty judge orang lain dear .

Rie berkata...

tak kesah dah fb nk tutup pn..i still have blog n twitter wat hahah..:p

HEROICzero berkata...

haha aku x peduli ah. nak tutup ke tak nak ke. kalau tutup, ade benda lain pulak yang keluar. sama jek

friendster >> ym >> myspace >> tagged >> fb and so onnn~

=)

cik zaza berkata...

@gabanMorka ye, think +ve..jgn slhkn org..huhu

cik zaza berkata...

@✿....rossa alina....✿ btul3..stalker2 yg menyakit hati!huhu

cik zaza berkata...

@Kamil Kahar tau2..tu la, tu yg mls nk layan bnde forward cmni.

cik zaza berkata...

@shaerin yup..mulut manusia susah nk tutup kn..thanks lalink.. =)

cik zaza berkata...

@Rie iyolah..sama je nanti..

cik zaza berkata...

@HEROICzero haha..agk la di situ..yg pasti bnde2 tu xkn putus..ish! duniawi semata2..

Kamil Kahar berkata...

hehe...yup...sila forwardkn kpd 20 org...kalo x bla3...ayat tu plg xske kot...huhu

cik zaza berkata...

@Kamil Kahar tau xpe..tak suka betul bila kena forward2 ni.pastu siap ada balasan kalo tak forward.

mook berkata...

erk ! TAYAH lah nak caye k.. takan terjadi lahhh ..

|| amira || berkata...

hye cik zaza !
lama xdatang sini. hehe
alah, tipu tu. tadi saya buka ok je.
dah sebulan x on9 fb. haha
nice pic!

cik zaza berkata...

@mook yela dik oii..huhu

cik zaza berkata...

@|| amira || mira!!!...lama gile tak online. rindu kot.huhu