new bloglist
new home new bloglist new bloglist

16 Mac, 2011

Home » » bangun pagi. untuk apa?

bangun pagi. untuk apa?

Salam..
bangun pagi. aku pasti agak ramai yang susah nak bangun pagi tapi ramai jugak yang senang nak bangun dan selalu bangun semata-mata nak buat assignment yang tak siap lagi mahupun study.

bangun pagi, jalan dengan mata tertutup. hehe. [imej dari GOOGLE]


kalau masa sekolah rendah dulu takdenye aku nak bangun pepagi buta semata-mata nak study. start sekolah menengah aku bangun pagi tu pun sebab aku tinggal kat hostel. paling awal aku bangun pun ada lah dalam pukul 4 pagi. tak silap aku masa tu aku baru form 3. bangun pun berteman kalau tak malas aku nak bangun. nak cepat-cepat pergi mandi lagi kalau tak nanti lambat-lambat air pun kecik. so, pukul 4 tu bangun terus bergegas pergi mandi dengan kawan aku. lepas mandi selalunya aku tak tido balik. study kejap sampai tertido. HAHA. taklah,  study pun kat bilik prep so tak boleh lah nak tido balik kalau tertido atas meja bilik prep tu pun mungkin sebab dah mengantuk sangat tak pun malam tu aku tido lambat sikit ke. tapi jaranglah. kalau aku betul-betul mengantuk lepas mandi tu tanpa memikirkan masa depan aku terus naik atas katil balik. HAHA. 

kat matrik. yang ni bukan bangun pagi lagi dah. dah kira bangun tengah malam pastu stay tak tido sampai ke pagi. pagi tu terus pergi kelas petang tu kalau sempat baru topup tido. tido malam dalam pukul 8.30 atau 9 malam. sebelum tu dah siap-siap makan. tapi tempoh berjaga tu pun ada makan jugak. tak kisahlah makan apa. biskut ke, megi ke. dan aku rase sebab dah puas makan megi kat matrik aku sekarang dah tak suka makan megi. biarlah lapar macam mana pun aku sanggup masak atau makan biskut je ke semata-mata taknak makan megi. tokak den dah tak boleh trimo laie dah!

sekarang? masih meneruskan tabiat masa kat matrik. tido awal pastu bangun lepas tengah malam. bezanya kalau dulu study tapi sekarang menyiapkan kerja yang tak siap-siap! adeh! kadang-kadang tu rasa macam tak pernah dapat peluang study kecuali masa nak test. tu yang markah sangat-sangat best tu. dan pagi-pagi tu jugaklah si mimi nak bermanja-manja bagai. sebelum ni taknak pulak manja. aduhai.. layankan aje kalau tak aku jugak yang kene gigit nanti. tapi selalunya bangun kejap je, tak sampai beberapa minit dah lelap balik join mimi tido. hehe.



wahhh!
seronok industrial visit semalam.
siap bergambar depan kolam 'yakult' lagi.HAHA..
ok, fine. tak pergi pun kilang yakult.

20 virus attack:

gabanMorka berkata...

aha

rindu bantal busuk aku dulu

haha

tu buat liat nak bgn tu

HEROICzero berkata...

ah kalau aku, xde kelas pagi, mmg x bangun pagi punya. HAHA.

*industrial visit @ mana? aku minggu depan baru pegi. sigh sabtu plak tu.

Rie berkata...

bkn senang nk bangun pagi.lebih2 lg psg kipas atau aircond..aku tutup dulu diorg kalo nak bgn huhu...

Fazli berkata...

cuba jalan2 kat tempat2 yang byk pokok lepas solat subuh...
masa tu udara kotor kurang... badan pun akan rasa fresh...

cik zaza berkata...

@gabanMorka aku dah lama tinggalkn bantal busuk.huhu..

cik zaza berkata...

@HEROICzero sepatutnye ke kilang yakult kt seremban tp sbb xsempat kitorg gi kilang myk kelapa sawit je kt serting..nak yakult!huhu..
ko gi industrial visit ktne?

cik zaza berkata...

@Rie aircond?aku kompem xkn bgn kalo benda alah itu dipasang..

cik zaza berkata...

@Fazli xberani nk pegi sorg2 tp kalo dok kt koridor rumah tgk pokok sama jugak ke?

jijie berkata...

erm.. terasa macam nak study balik pulak

cik zaza berkata...

@jijie hehe..

apik pehe berkata...

haha..pagi tu susah sikit la nk bangun...mandi pon gitu2 jer..haha

cik zaza berkata...

@apik pehe mandi koboi..haha.. kantoi!

HEROICzero berkata...

kat rawang, entah kilang apa pun aku x tau. keh3x

cik zaza berkata...

@HEROICzero ouh.. ko course ape kt BMI tu?

HEROICzero berkata...

electronics engineering. ini subjek ape tah. career guidance, untuk co-Q. subjek2 lain, sem depan la ade industri visit gk kot. =)

cik zaza berkata...

@HEROICzero co-Q? ko br sem 2 ke?

HEROICzero berkata...

sem 5. tapi, biasa kat tempat aku, budak2 degree sem hujung baru amek coQ. entah kenapa? kalau budak diploma, memang sem 1 baru ambil

cik zaza berkata...

@HEROICzero owh lain pulak kt micet. kitorg amek sem 1 n 2. so sem hujung xde la ganggu nk buat fyp bagai..

SiLabiLabi berkata...

Labi-Labi Malas nak bangun..hehehehe...

pas bangun kol 6.10 then tdow balik..hehehehe

Singgah & Follow Blog Labi-Labi NineMustafa
& JariPlastik

cik zaza berkata...

@SiLabiLabi lepas subuh tak elok tido..tapi sy selalu je buat..huhu