new bloglist
new home new bloglist new bloglist

04 Januari, 2011

Home » » pagi-pagi dah buat projek..

pagi-pagi dah buat projek..

Salam..
pagi yang indah. indah ke kalau pagi-pagi dah kena keluarkan bubu dan miyu untuk bersantap. bubu pulak sebelum cage dibuka bukan main manja lagi menggesel-geselkan badannya di pintu cage. tapi bila dikeluarkan hadap makanan sekejap lepas tu dah start berlari-lari macam kera sumbang. ok, bubu adalah seekor kucing jadi kita gelarnya kucing sumbang.
pagi-pagi lagi aku dah buka facebook. opss! aku bukan facebook addicted yang orang selalu gembar gemburkan. buka saje tak semestinya ketagih. tak sampai beberapa minit aku dah tekan tanda 'X' kat sebelah tab facebook. ber-blogwalking seketika. sebab taktahu nak buka apa lagi. tiba-tiba terdengar bunyi chat di facebook. "eh? aku offline chat facebook rasanya," aku pun membuka semula facebook dengan malasnya. dah agak dah dia yang menegur sebab aku online untuk dia je. HAHA
'jom buat video conference,'
walaupun aku sebenarnya malas tahap gaban kalau nak ber-video pepagi buta ni, takpelah bila lagi aku nak berborak dengan dia. dah la susah dapat peluang macam ni. ayat gatal. HAHA. lagipun dia sedang keseorangan, kawan-kawannya semua dah tinggalkan dia pergi tido rumah orang lain. kesian encik raksasa. takpe takpe, gransazer sedia menemankan anda. HAHA.  


berusaha menyiapkan kerja yang tak siap-siap. go raksasa! go raksasa! 

tapi perbualan kami diganggu oleh dua ekor makhluk yang tak habis-habis kacau keyboard laptop aku. tahu la korang nak tolong taipkan untuk aku. takpe takpe nanti aku belikan korang permainan yang boleh tekan-tekan macam lappy ni k. miyu dan bubu tak tahu la kenapa pagi-pagi ni bermanja-manja dengan aku. selalunya terkejal, bubu terutamanya. berlari-lari sampai ke dapur macam ada orang nak kejar dia. yang miyu dah biasalah bermanja-manja ni tapi pagi ni lain sikit. ke korang memang saje nak kacau aku dengan raksasa ni? jeles lah tu!
haih! takpelah. layankan aje dua ekor kucing kesayangan ni, lepas ni dah tak dapat nak bermanja dengan aku. sebab aku mungkin tak bawa diorang balik rumah sewa. asalnya nak bawa bubu je sekor tapi ayah cakap nanti miyu sedih, tachink takde member nak buli. takkan pulak nak bawa dua-dua sekali. memang tak dapat lah aku nak belajar nanti duk layan dua-dua. dengan masalah kewangan aku lagi. tahun baru pulak timbul macam-macam masalah. takpelah, sabarkan aje. masalah yang mendewasakan kita. semoga aku berjaya menangani masalah-masalah yang sedang aku tempuhi dan yang bakal timbul kelak. insyaAllah.

6 virus attack:

Zaer!! berkata...

Bubu n miyu nk manje2 ngn bro tu.huhu.

cik zaza berkata...

@Zaer!! haha.. mmg bermanja2 smpai terberak2 blkg den..huhu

|| amira || berkata...

mesti comel bubu ngan miyu tu kan .

cik zaza berkata...

@|| amira || bolehlah biase2..tp tuan diorg lg comel..hihi.*takkan kalah jugak..

hans berkata...

hohoho
best juga kan macam nih

P/S : Contest Dari Proton! Menangi Hadiah Percutian Ke Monte Carlo Monaco!

cik zaza berkata...

@hans apa yg best tu?video conference ke kucing aku?huhu