new bloglist
new home new bloglist new bloglist

21 Januari, 2011

Home » » mesranya kau..

mesranya kau..

Salam..

first time lagi dah ajak berborak. borak pom pang pom pang padahal tak kenal pun. kalau lelaki lepas tu hensem pulak tu dalam hati mesti terdetik,



"aku terase HOT,"


HAHA. padahal takde apa pun. borak biasa je. lama-lama, hari demi hari kenal kebetulan memang selalu jumpa pulak tu a.k.a dah rapat lah lebih kurang. mesti akan terasa lain. 


"waahh! baiknya dia cakap camtu kat aku,"
"so sweet,"
"terasa aku lah yang paling special,"


(gambar dari tumblr)

tapi satu hari terdengar or ternampak dia cakap dengan perempuan lain dengan intonasi dan gaya bahasa yang sama dengan bila bercakap dengan kau. 


"erk?"
"owwhh, dia memang macam tu rupanya,"
"perasan lebih lah aku ni,"
"hurmmm..." (malu sendiri sampai tak terkata)


HAHA. perempuan memang cepat perasan. ataupun dengan kata lain perempuan ni sensitif sikit bab hati dan perasaan. tapi bergantung pada niat jugak tujuan sebenar kita nak berkawan dengan lelaki. kalau niat tu memang ikhlas nak berkawan memang takkan ada timbul masalah jiwa dan perasaan. macam contoh kat atas ni lah. kalau niat betul nak berkawan saja mesti rileks je bila tengok lelaki yang rapat dengan kita bermesra dengan cara yang sama kat orang lain. tapi kalau niat tu ada benda lain, memang lah jadi sebijik sebijan macam kat atas ni. terperasan lebih. lepas tu sebab dah malu taknak dah cakap dengan lelaki tu. ataupun lebih kepada memutuskan persahabatan. jadi, betulkan niat anda. 


idea terkeluar lepas tengok gambar atas tu
dan aku pun pernah kot terperasan lebih ni
dulu laaa.. masa tak berapa nak matang
sekarang pun bajet dah matang. 
HAHA

6 virus attack:

myra edora berkata...

errkkk..tbe2 terfikir..semua story aku kt blog aku tu disebabkan aku perasan ke???

cik zaza berkata...

@myra edora eh?ntah.mane la aku tau.bkn aku yg update blog ko.huhu

.::zaimah::. berkata...

perempuan yg perasan lebih ke atau lelaki yg bermulut manis..haha

Alynn Notnot berkata...

yeap2. kena tgk dulu dia dgn org lain mcm mana.

mana tau mmg dia jenis friendly ke kan :)

cik zaza berkata...

@.::zaimah::. dua2 pun ada kemungkinan jugak..haha

cik zaza berkata...

@Alynn Notnot a'ah..xbleh nk cpt suka kt org..huhu