new bloglist
new home new bloglist new bloglist

08 Januari, 2011

Home » » masa takde selera makan pun taknak tapi kalau ada selera lapar sikit dah bad mood.

masa takde selera makan pun taknak tapi kalau ada selera lapar sikit dah bad mood.

Salam..


"ish.. kau ni, badan je kurus tapi makan macam gajah,"


HAHA. aku dah sangat biasa dengar ayat diungkap oleh kawan-kawan aku. tak kisahlah yang perempuan mahupun yang lelaki. memang betullah kot aku makan banyak walaupun takde lah gemuk. kurus lagi ada lah. itu mungkin time aku berselera kalau takde selera rasa macam taknak makan langsung! mak aku sampai sepuloh kali duk ulang alik datang bilik aku semata-mata nak ajak makan,


"aja, makan,"


selagi aku tak makan depan dia selagi tu dia suruh aku makan. tengah takde selera tu. mak dan ayah aku bukan main risau tengok aku taknak makan. nak buat macam mana dah takde selera. jap lagi kalau makan sama je nasi tu aku buang. 


"macam mana nak gemuk, makan pun taknak. orang duk rumah le makan banyak,"


memang betul, tapi tu lah. aku duduk rumah lagi taknak makan ada lah. even kat rumah sewa pun selagi kak nad dan kina housemate aku tak ajak makan selagi tu aku tak perasan yang aku tak makan lagi. HAHA. boleh pulak terlupa nak makan. bila dah lapar betul-betul punya lapar baru aku teringat,


"ohh, patutlah. aku tak makan tadi,"


itu kisah kalau takde selera. kalau tengah ada selera pulak?
masa tengah ada selera lepas tu terasa lapar pulak. tolong jangan tanya aku apa-apa. aku ni kalau lapar nanti mula bad mood,


"alamak, muka aza dah bad mood jom cari tempat nak makan,"


inilah kata-kata yang selalu cik faiza dan encik kerol dok sebut setiap kali kalau keluar dengan diorang. masa dating dengan mr. raksasa pun sama. sampai kelam kabut dia nak cari tempat makan. HAHA. tapi memang betul pun. aku tak boleh lapar. memang aku boleh tahan tapi mood mesti berubah. terus jadi bad mood lah senang cerita. tapi masa aku ada selera lah. kalau takde selera memang tak ingat pun perut dah berbunyik lagu rock pun aku buat dek je.


aku pun taktahu bila masa-masa yang aku ada selera dan bila pulak aku takde selera. pergh! diri sendiri pun tak boleh nak describe teruklah macam ni. huhu.

4 virus attack:

hans berkata...

nak ada selera meh tgok entry nih
hehehehe

P/S : Bersama Hans Menikmati Makanan Western - Chop & Steak

rafie berkata...

blogwalker here.
cantik la blog nie.
and nice post. =)

cik zaza berkata...

@hansingtkn nk belanje ke apa..haha

cik zaza berkata...

@rafie tq.. x) dtg le slalu..lala