new bloglist
new home new bloglist new bloglist

05 Januari, 2011

Home » » loose style shawl jom cuba!..

loose style shawl jom cuba!..

Salam.. 
aduhai cik zaza. dari hari tu asyik menonton video kat youtube. opps! hangpa jangan ingat aku menonton video yang bukan-bukan ye. just menonton tutorial memakai shawl secara longgar. HAHA. kenapa pulak nak pakai longgar-longgar ek?

takde lah, aku ni agak jarang jugak lah nak pakai shawl walaupun dulu bukan main lain nak pergi mana-mana even ke kelas pun pakai shawl ikut peredaran masa. tapi masa tu masih baru lagi. so taktahu ada cara yang lebih selesa pakai benda alah tu. seriously, dulu aku pakai shawl macam dah nak tercekik. adehh! sakit leher den. kepala nak gerak-gerak pun terbatas. ketat gilee.. kalau jenis kulit elergik bawah dagu tak boleh kena pin tudung mesti dah banyak kali berdarah leher dia.

kawan aku kata ketat sangat dah macam balut buah nangka dah. terasa jugak lah kata-kata kawan aku tu sampai aku dah taknak pakai shawl depan dia. boleh dikatakan jaranglah. tak sekerap sebelum ni. tapi lepas tengok video-video tutorial cara pakai loose style shawl.. wahh! terasa macam nak pakai shawl balik. hehe. sebab cara ni tak mencekik leher aku. biarlah orang kata macam layang-layang sekalipun. aku rasa benda tu selesa dan cantik dah lah. memang lah kadang-kadang nampak tak kemas sebab aku yang pakai tak kemas. nama pun baru lagi. lama-lama ok lah kan?

pada asalnya aku tertengok video tu kat blogger jugak iaitu cik epal yang dok promote maria elena punya video. lepas tu makin menjadi-jad pulak tengok video macam tu. berusaha ni cari video lain semata nak belajar cara lain pakai shawl. HAHA. addicted tak boleh belah. sekarang kan ada jugak yang siap letak reben atas kepala lah, cekak lah. kadang-kadang tengok macam pelik jugak tapi biarlah diorang nak nampak unik bagi diorang kan. tak pandai aku nak gayakan macam diorang pakai. ikut selesa dan kesesuaian aku je lah.

jom tengok video pakai loose style shawl yang baru aku belajar semalam. hehe


selamat mencuba!.. hehe

7 virus attack:

TuN-eJaM berkata...

ape kah?? hahaha.. tudung je pon

cik zaza berkata...

@TuN-eJaM fine..fine..mmg tudung je pun..huhu

eNa mueSyuk berkata...

woww..i like..nak cubaaa laaa

eNa mueSyuk berkata...

woww...i like..nak cubaaa laaa

cik zaza berkata...

@eNa mueSyuk yeeessss..cuba reramai..hehe

nurin_peace berkata...

nak try jdk la mcm best jewp...hehe

Ain berkata...

Heheh mmg susah nk pkai shawl kalau
x belajar.Tak rugi rsanya bljr pkai shawl ikut fesyen peredaran masa agar x la dktkn out-dated kann..

Ain memula dulu pun rsa mcm nk give-up pkai shawl sbb tak reti belit2 tu tp bla dh tgk tutorial dkt YouTube rsa sng pulak.Heee :D