new bloglist
new home new bloglist new bloglist

10 Januari, 2011

Home » » kesabaran yang tiada batasnya..

kesabaran yang tiada batasnya..

Salam..
first day kelas untuk sem 4, wahh! busy giler. semua pergi jumpa mak angkat dan ayah angkat masing-masing. aku pun sama lah. nak dapat keberkatan untuk sem ni. HAHA. takdelah, aku tak dapat buat keputusan nak add dan drop subjek kenalah pilih betul-betul jap lagi fail sia-sia je kan.


memang menurut mak angkat aku, aku kena tahu kedudukan aku kat mana sekarang dan kemampuan aku. susah betul nak buat keputusan. mungkin ada subjek bio yang aku tak amek sebab nak perbaiki pointer punya pasal. esok pepagi kena jumpa mak angkat aku balik sebab nak bagitahu dia aku amek subjek apa. hehe. serius, lepas jumpa mak angkat rasa macam dah tak stress sangat pasal subjek-subjek ni. just balik kena fikir masak-masak lah nak ambik subjek apa. dan yang paling penting, lepas jumpa dia aku rasa macam disayangi dan macam ada yang care pasal aku. hehe.

lepas kelas, aku dan housemate aku dok bincang pasal bil-bil yang tertunggak. pergh! banyak gile walaupun rasanya adalah dalam sebulan lebih kitorang tak dok rumah ni. lektrik dan air yang menimbun. aku rasa macam ada yang guna air dan letrik kami mandikan gajah-gajah kat safari world sana kot. HAHA. masing-masing macam nak gaduh, aku cool je malas dah nak layan. jap lagi aku hangin takut ada yang patah riuk jugak nanti. rileks je lah. yang pasti masalah tu tergantung camtu je lah. hurm.. nak buat macam mana kalau masing-masing taknak bagi kerjasama kan? ibarat guna sama-sama bayar sorang-sorang lah kan? biarlah, mungkin tu lah cara mereka kita dah tak boleh buat apa.

tadi dekat 1 jam jugaklah kami pusing-pusing a'famosa semata-mata nak cari tempat nak bayar bil air. masa tu lah baru perasan,  

"owh, ada benda ni rupanya kat a'famosa," 

HAHA. gile macam jakun semua excited tengok benda-benda baru. berkali-kali jugaklah kitorang ulang-alik pergi resort. at last pakcik guard yang bagitahu kat mana. kalau tahu tadi dah lama aku tanyakan pakcik guard tu. 

balik je, masing-masing dah kepenatan. huh! memang penatlah. pastu tambah masalah macam-macam yang tak selesai. orang kata, biar orang buat kita jangan kita buat orang. terpulanglah orang nak marah nak maki ke kita still kena jaga pertuturan kita. memanglah menyakitkan hati dengan makian dan kejian. tapi kalau masing-masing dah 'HOT' macam mana masalah nak selesai. betul tak?

aku tengok housemate aku dah macam nak nangis
dah marah-marah,kalau aku marah rasanya lagi teruk kot
mungkin ada yang meraung macam orang tak ingat
sabar je lah...

5 virus attack:

Dear Yayien berkata...

huhu...same ar beb..gler penat semalam..uruskan pasal subjek..
aza.ko amik thermo x??

Dear Yayien berkata...

huhu...same ar beb..gler penat semalam..uruskan pasal subjek..
aza.ko amik thermo x??

Dear Yayien berkata...

huhu...same ar beb..gler penat semalam..uruskan pasal subjek..
aza.ko amik thermo x??

Dear Yayien berkata...

huhu...same ar beb..gler penat semalam..uruskan pasal subjek..
aza.ko amik thermo x??

cik zaza berkata...

@Dear Yayien haha..gler byk ko pnye komen tp bnde yg sama..haha..aku tak amek thermo sem ni. sbb sem ni pun aku amek sikit je jam kredit..huhu..ko amek ke?