new bloglist
new home new bloglist new bloglist

22 Januari, 2011

Home » » gadis dan gitar..

gadis dan gitar..

Salam..
jalan-jalan blogwalking tadi cik epal cakap pasal najwa latif. sapekah? aku pun sebenarnya baru kenal. hehe. dia pandai main gitar baru 15 tahun kot tak silap aku. ni video dia buat cover lagu grenade by bruno mars.



macam dah jadi trend pulak gadis bertudung pegang gitar lepas tu nyanyi depan kamera then upload kat youtube. diorang nak masuk AF ke? huhu. tapi aku tengok depa yang buat camtu macam cool pulak. sebab perempuan kot. mungkin trend ni selepas kemunculan yuna kot. 

bila tengok dah ramai perempuan dok pegang gitar terasa nak pegang jugak pulak. HAHA. fine, korang nak kata aku ni pun lebih kurang je nak ikut trend kan? dari dulu sebenarnya aku nak belajar main gitar sejak minat kat YUI ni lah. dari sekolah. tapi takde gitar nak belajar camne kan. tak pasal-pasal aku buat gitar sendiri guna ntahapehape je kang. HAHA. jeles kot tengok adik aku  pandai main keyboard. nak jugak main instrument..

YUI dengan gitar. (ihsan google imej)

entah bilalah aku boleh belajar main gitar dengan aku yang selalu takde masa ni. mungkin hanya mimpi je lah kot. aku kalau dah pandai main gitar aku nak sangat petik gitar dan nyanyikan lagu untuk mr.raksasa. macho tak? HAHA. dan aku nak sangat main chords lagu-lagu YUI. tapi... macam ye je hanya mimpi. takde duit nak beli gitar! huhu.

report tak siap lagi..
benkio! benkio!

26 virus attack:

jijie berkata...

ko terer pe main keyboard... keyboard pc n keyboard laptop ko...
bosan la kalo suma nak sama...
kalo nak pun pasni buat la youtube gadis dengan keyboard...
takpun gadis dengan saxsofon...(eja pun salah... haha)

Adha berkata...

bole je nk blaja...try pnjam member..x pun blaja dkat youtube..bnyk tutorial dy..yg pnting kena train hard..baru bole hehe..

cik zaza berkata...

@jijie mmg terer gile..haha.. taip pun kalo boleh satu tmn nk berbunyik ek??tu la kalo da pndai main instrument kite buat video satu band je terus laaa..adik main keyboard kaklong nk main apa??haha

cik zaza berkata...

@Adha try jugak cari tutorial kt youtube. ada tp gitar takde..huhu.. kwn2 pun xde gitar.. =(

jijie berkata...

kak long main kastanet.. tau x ape? yg mcm clap2 kat tangan tu... kunun-kunun mexican style la... haha...

cik zaza berkata...

@jijie hahaha..ingtkn clarinet. kalo kaklong main clarie mesti mcm squidward.hahaha

gabanMorka berkata...

kesimpulan: beli la satu.cikai2 pon jadi...effort tu pnting.haha

cik zaza berkata...

@gabanMorka kena survey plg murah ni..huhu

rulhazwanami berkata...

x perlu ikut trend.
sit down.
find your passion.
go on with it.
strive.

Kazen berkata...

@cik zaza haha pling murah rm100...jgn lupe bg adiah kt aku skali

.::zaimah::. berkata...

sedap kan suara najwa latif tu..

tot tot kecik berkata...

salam..


belajar men gitar ni kne rajin pektis..klu xpektis, mcm2 alasan bkl keluar dr perempuan yg baru nk belajar maen gitar..

sbb sy pnh alaminye..skang ni msih try hard blajar men gitar..upe2 nye da dpt stu key palig seng blajar.. :)


smile always.. :)

Rie berkata...

@cik zazank beli gitar 2nd hen x?nk clear stok ni..ha3...

TuN-eJaM berkata...

best,,,!!!!

cik zaza berkata...

@rulhazwanami yup..akn sy ikut kata2mu itu.. tq.. =)

cik zaza berkata...

@Kazen hadiah kt ko?nk jugak ke?*tnya mcm betul nk bg..hehe

cik zaza berkata...

@.::zaimah::. bleh tahan..plg suka dia nyanyi lgu grenade ni.huhu

cik zaza berkata...

@tot tot kecik ouh..yeke..kne ada kecekalan ni..huhu..thanks kongsi. =)

cik zaza berkata...

@Rie uik, seyes laaa..huhu..

cik zaza berkata...

@TuN-eJaM a'ah..best!

saya_arief berkata...

teringin gak nak main gitar, nampak cool je.
:D

cik zaza berkata...

@saya_arief kan?huhu..nmpk org yg bergambar dgn gitar pun dah nmpk cool.huhu

saya_arief berkata...

@cik zaza
ayuh main gitar..
;p

cik zaza berkata...

@saya_arief jom!..tp kne beli gitar dulu..

SuE ChAN berkata...

sape kate adik juz mmpi ?
u can do it cyg ! just believe in urself !

cik zaza berkata...

@SuE ChAN yupp..hope so..neway, kite akn dpt my own gitar raya cine ni..hihi