new bloglist
new home new bloglist new bloglist

16 Januari, 2011

Home » » comelnya baby.....

comelnya baby.....

Salam...
petang semalam aku dan parents aku pergi ke rumah nenek. ok, adik aku pun ada. sibuk betul orang nak balik dia pun nak balik. sebenarnya kami agak lama tak ke sana selepas majlis perkahwinan mak long aku. masing-masing busy. macam mak aku busy nak mengajar balik aku dan adik aku pula busy nak masuk semester baru.

masuk je rumah nenek aku dah riuh,

"kenapa lama tak datang?"
"baru nak jenguk rumah ni,"

ayat-ayat biasa lah tu. nak salam pun mak aku kena bebel lagi. biasalah tu. kebetulan makcik aku yang dari KL tu pun balik. sepupu kesayangan aku dak adik. hehe. tapi semalam dia melarikan diri dari aku mungkin sebab aku asyik pegang adik dia je kot. aku rasa dia jeles. bukan taknak layan dia tapi dia yang lari-lari malas aku nak kejar.

ni dak adik..

masa aku ngadap Rizal a.k.a sepupu baru atau adik kepada dak adik aku asyik tersilap panggil je budak kecik tu. kejap panggil nurin lah, nazrin lah, yasmin. kalau boleh semua nama sepupu aku nak panggil. nak buat macam mana sepupu kecik-kecik ni ramai sangat. bak kata makcik aku,

"korang ramai sangat sepupu kecik, asyik mengelon budak-budak ni je bila lagi nak mengelon anak sendiri?"

HAHA. sekali lagi berkata mengenai kawen. aku gelak je. nak je aku jawab aku kecik lagi tak sesuai kawen.

lama jugak kami lepak kat sana sampai ke malam jugak lah. ntah apa mimpi diorang sibuk-sibuk nak goreng karipap. tapi aku dan adik aku punya keje layankan Rizal. hehe. siap bergambar lagi. rindu pulak nak jadi babysitter macam dulu aku dok jagakan sepupu aku Kyra. dah masuk setahun dah dia. dan sekarang dia taknak kat aku. sebab dah lama kot tak jumpa.


 ni dia Rizal..

 kyra masa aku babysit dia..

macam best je ada anak sendiri. HAHA. ok, dah berangan. kawen pun tak lagi. takpe lah takde anak sendiri pun, aku nak jadi babysitter je lah cuti sekali lagi nanti. layankan budak-budak pun best jugak. hehe. ada sape-sape nak hantar anak suruh aku jaga tak?

kadang-kadang aku dah malas nak 
jawab bila ada yang tanya 
pasal kawen
*bajet ramai yang tanya. HAHA

20 virus attack:

gabanMorka berkata...

dari mana baby dtg?haha

saya_arief berkata...

semua comel..
;D

jijie berkata...

nasib baik dapat mengelak.. haha

cik zaza berkata...

@gabanMorka dr ibubapa.. x)

cik zaza berkata...

@saya_arief sy juga kah?haha

cik zaza berkata...

@jijie sengal mu..huhu

CiPoT CeDoT berkata...

@gabanMorka

kena bukak buku sains form 3...hokhok..

cik zaza berkata...

@CiPoT CeDoT hahahaha..tu lg detail tu..

Zyash berkata...

Saya dah TAG kamu dalam ne, Selamat membuat Entry yer..!!
25 RAMDON THING ABOUT ME

cik zaza berkata...

@Zyash ok..nati sy buat..tq ye.. x)

Cik Jari berkata...

comel comel

Botak berkata...

jaga anak kucing lagi best..
hahahahaha...

cik zaza berkata...

@Cik Jari kan?hehe

cik zaza berkata...

@Botak haha..rumah aku pn ada anak kucing..

Wan Gerrard berkata...

err sila jawab,
bila nak kawin ye? =P

cik zaza berkata...

@Wan Gerrard tggu putera raja masuk meminang..hehe

Cikbelog berkata...

seronok layan bebudak ni. :) eh bila nak kawen? haha ;p

Qu azniza ;) berkata...

alaaaa..chomel nye baby

cik zaza berkata...

@Cikbelog haha..tggu prince charming masuk meminang..

cik zaza berkata...

@Qu azniza ;) tau xpe.geram tgk diorg ni..huhu