new bloglist
new home new bloglist new bloglist

06 Januari, 2011

Home » , » aku dah tua rupanya. rasa macam baru je semalam aku masuk darjah satu.hehe

aku dah tua rupanya. rasa macam baru je semalam aku masuk darjah satu.hehe

Salam..
dah tengah malam masih tak boleh tido. ceit! sengal sungguh. padahal menunggu orang wish. HAHA. ok, fine. aku dah tua rupanya. tapi kenapa tak rasa tua bahkan aku rasa muda setahun. hehe. memang pun, tu lah yang orang-orang yang lahir awal macam aku rasa. mungkin sebab kalau yang birthday lambat-lambat ni orang dok tunggu sebab tu lah rasa ketuaannya. tapi yang awal, tiba-tiba, "eh eh, dah tua rupanya aku," HAHA.

tepat pukul 11.30 pm sampai dua orang melayan aku semata-mata nak jadi orang pertama. sorang kat facebook sorang lagi kat ym. HAHA. yang kat facebook tu taktahu lah dia pun menunggu nak jadi orang pertama atau dia hanya merindui aku? lala.

"tahu tak dari tadi saya tengok jam je sebab nak jadi orang pertama,"

tiba-tiba handphone aku berbunyi mesej. adik angkat aku bagi mms le. tak dapat lah insan di atas ini jadi orang pertama. kedua mungkin. dan kemudian seseorang yang sudah lama tidak kontek aku muncul semula di kaca skrin handphone aku. ehem. agak rindu dengar suara dia. member lama kot, kenal dari sekolah masa tu tingkatan 5 tak pernah lost contact entah macam mana sekarang ni dah lost contact. tapi nasib baik ada facebook, jumpa lah dia balik. dia tu pun bakal-bakal tua tak lama lagi.

sebelum menanti tarikh ini, (petangnya) aku ditimpa musibah. oh tidak! tak senang duduk aku dibuatnya. duduk tak boleh berdiri lagi lah lenguh. taktahu nak buat apa dah. resah je dari tadi. malam dah kurang sikit. tapi masih keresahan. dengan encik pervert yang tak henti-henti missed call. pffft! 

apa-apapun thanks for those yang wish aku tak kisah lah kat mana-mana pun. handphone mahupun lelaman sosial. i really appreciate it. ok fine, aku sedar aku dah tua bukan baru 11 tahun mahupun 5 tahun. semoga pertambahan umur aku hidup di muka bumi ini Allah permudahkan segala urusanku. aku juga sedar aku belum cukup matang walaupun umur sudah boleh kawen orang kata. 


 aku terbaca entri mengenai perempuan yang pakai shawl zaman sekarang 
jujurnya, aku pun agak terasa bila entri tersebut mempersoalkan
mengenai wanita ber-shawl tapi bagi aku entri tersebut agak membina dan
berjaya buat blogger lain terasa selain aku, ok..huhu..

8 virus attack:

hana berkata...

selamat ari tue..
hehehe

cik zaza berkata...

@hana terima kasih ye.. x)

Botak berkata...

selamat betua-tuaan..
dah boleh reg name kat rumah orang tue²..
muehehehehe... :P

b O N g F a R a berkata...

epy birthday ! :)

cik zaza berkata...

@Botak byk laa ko ni..yg tu aku blm qualified lg..ko ye la kot..haha..neway, thanks ye.. xD

cik zaza berkata...

@b O N g F a R a thnks!.. xD

-telordibasuh- berkata...

tue ke haha..

cik zaza berkata...

@-telordibasuh- eh, takdelah.. muda lg..hehe