new bloglist
new home new bloglist new bloglist

26 Januari, 2011

Home » » aku bukan tak reti masak langsung.

aku bukan tak reti masak langsung.

Salam..
sekarang ni aku macam susah je nak update blog setiap masa ataupun selalu. mungkin busy atau takde idea. susah kot nak dapat idea. idea yang boleh kongsi dengan korang. eceehh! macam main masak-masak pulak kan?nak nak kalau mulakan entri macam ni,

"ok, entri kali ni aku nak kongsi dengan korang pasal........."

bandingkan dengan ni,

"ok, hari ni aku nak kongsi dengan korang cara untuk memasak......."

tapi malangnya skill memasak aku tak mantop nak buat entri pasal resipi-resipi macam chef wan ni. opss! bukan bermaksud tak reti masak langsung ye. bak kata kawan aku,

"tak pandai masak bukan bermakna aku tak reti masak,"

memang applicable ayat ni dengan aku. yelah, orang dok kata aku ni tak pandai masaklah apalah. tapi at least aku bukannya bodoh terus bab masak-masak ni. maksud aku bukan aku tak masuk dapur langsung tolong mak aku mahupun kak nadia memasak di dapur. kadang-kadang aku sorang je tolong depa. yelah, kalau ramai-ramai kat dapur pun bukannya muat dapur tu. hehe. dan aku tak poyo pun nak bagitahu kat semua orang hari ni aku masak apa. walaupun dah banyak dah lauk pauk yang orang tak pernah buat aku buat. kadang-kadang tu sedap tapi kadang-kadang boleh buat orang masuk tandas jugak. HAHA. kalau orang yang makan tu bising-bising senang je ayat aku,

"sape suruh aku masak,"

HAHA. ayat tak puas hati. orang dah masak dah cukup baik. nak harapkan kau? tahun depan pun tak tentu aku boleh makan. makan diam-diam sudah lah. pastu bila aku pulak yang sakit perut berkali-kali buat lawatan sambil belajar kat 'situ' baru padan dengan muka aku. then esok-esok aku cakap aku taknak masak takpun aku suruh diorang yang pakar sikit ni tengok apa yang aku masukkan dalam makanan tu. hehe.

kalau bakal suami aku bising-bising cakap aku masak tak sedap memang ada yang kena baling dengan penyapu. makan diam-diam sudah lah. ouhh! derhaka pada suami. jap lagi kena cerai pulak sebab mendera suami. HAHA. ntah-ntah nanti kawen makan biskut kering je hari-hari takpun mi segera. aku tak suka makan mi segera. dah muak kot sebab masa sekolah dulu asyik melantak benda alah tu je. kalau dah takde benda nak makan sangat baru aku masak megi. tu pun tak kenyang. huhu. biasalah badan kecik tapi perut besar. melantak macam gajah.

dah lah aku nak pergi mempoyokan diri study reaction. 

kalau mr.raksasa baca ni kompem
dia taknak kawen dengan aku
HAHA

16 virus attack:

hamzah ian berkata...

hoho

cik zaza berkata...

@hamzah ian x)

::NelyLeyana:: berkata...

masak je, janji leh bedal x cirit birit.. uhuhuh

|| amira || berkata...

hahaha~
saya nak masak, tapi malas.

cik zaza berkata...

@::NelyLeyana:: tu yg takut tu.jap gi cirit kang.huhu

cik zaza berkata...

@|| amira || hahaha..kdg2 mcm tu jugak..

hans berkata...

masak xsusah meh
belajar sikit2
lama2 mesti power punya

Vote Hans Bernombor 10 Diruangan Komen

.::zaimah::. berkata...

taw je masakkan tp taknak tunjuk skill lagi kan..hee

cik zaza berkata...

@.::zaimah::. tu lah..kite kn shy shy..hehe

Rie berkata...

ko pndai masak spageti kan? mesti sdap ooo :)

~~su manje~~~ berkata...

salam ..
su singgah sini ...ekekkeke.samalah su pun tak reti mask...
grn telor bolehlah...

cik zaza berkata...

@Rie haha..perli aku ke ape?

cik zaza berkata...

@~~su manje~~~ kite serupa..huhu..thanks singgah ye.. ;)

cik zaza berkata...

@hans ko cam pakar je msk2 ni..huhu

gabanMorka berkata...

masakan itu bole kasi tawan hati suami

cik zaza berkata...

@gabanMorka yelah..aku blajo msk utk tawan hati bkl suami aku..uhuhu