new bloglist
new home new bloglist new bloglist

30 Disember, 2010

Home » » cakap macam nak terkeluar bijik mata orang dengar bahasa-bahasa puitis kau tapi hakikatnya.....

cakap macam nak terkeluar bijik mata orang dengar bahasa-bahasa puitis kau tapi hakikatnya.....

Salam..
seperti telah aku nyatakan di tajuk entri, aku kadang-kadang nak naik muak dengan mereka-mereka yang mempunyai sikap seperti ini khususnya. apesal lak minah ni, pepagi buta dah buat entri butthurt. HAHA. lebih kuranglah. kalau korang pun mesti korang tak tahan dengan sikap manusia yang ntahapehape dok cakap pompang-pompang, jangan buat macam tu, buat macam ni, tiru macam aku yang suci ni, akulah orang yang paling baik pernah kau jumpa. apa heck!


syyhhh!!!... jangan bersuara ketika beliau sedang memberi hujah... 


kalau sesiapa yang ikutan status-status aku di facebook mahupun di twitter mesti akan perasan perubahan emosi aku yang macam tengah datang bulan ni. haaa! korang jangan ngade-ngade nak lemparkan fitnah kata aku tengah datang bulan, mood swing dan sebagainya. korang ingat datang bulan je ke baru boleh mood swing? adoyai! status-status aku tu pun ada buat orang terasa k! yelah, mr.raksasa yang tiba-tiba tanya aku bertubi-tubi sape. toksah risaulah melainkan anda memang ada buat something di belakang saya dan patut terasa. HAHA. 


mungkin ya, aku patut juga consider apa yang orang-orang seperti ini berkata-kata tapi tak semua lah kan. ambik yang mana patut je. yang baik aku ikut tapi yang ala-ala on da way nak jadi macam perangai kau tu takde lah aku ambik. kadang-kadang kesian aku tengok bila beliau berkata-kata di depan kawan-kawan 'kami',


"sepatutnya kena buat macam ni,................
kena open table bincang...............
jangan terlalu ego ...............
lepas tu jangan jadi macam budak-budak ..................." 


and whatsoever.
'kami' pulak dah dengar kata-kata beliau, pandang sesama sendiri dan start menyanyikan lagu ntahapehape,


"lalalala,"


biarlah kawan 'kami' yang berkata-kata, menilai tanpa mengetahui perkara sebenar. 


"haaa... betullah apa yang kau cakap tu,"


diam aje lah. bersuara juga nanti tak pasal-pasal kau balik rumah jalan kaki. HAHA. rileks bagi pembaca entri ni, aku kalau meradang macam orang tak hengat pun aku masih menjaga bahasa aku walaupun ada sesetengah 'blogger ke?' cakap orang melaka kalau start buka mulut macam nak kena cili je mulut depa. aku mungkin mempunyai bahasa sepedas cili tapi kalau bab mengutuk memaki tu aku tak warisi. orang kata buat apa nak warisi benda yang tak baik kan, nanti memakan diri.


thanks for reading. gile ahh, semalam blog aku update pukul 11 malam. tak boleh jadi ni. HAHA.
ok, ja ne..


p/s adess! pehal aku letak gambo ni??

12 virus attack:

adieyb berkata...

huhu ~ gambar tu okeh pe ;)

jijie berkata...

paling tak boleh blah,

'aku pernah alami situasi camtu....'

macam siot je... bkan nk amik iktibar ke ape

cart berkata...

hahaha..
betul tu, tak baik mewarisi benda yang tak baik .

cik zaza berkata...

@adieyb haha..gmbo ntahapehape posing dpn camera..lala

cik zaza berkata...

@jijie tau xpe..ehhh..geram gileee..haha

cik zaza berkata...

@carttau xpe.. =)

baincardin berkata...

Piala Suzuki AFF 2010 - The cup is ours! Yay!!!~ ^_^

hiro berkata...

keh keh keh.

cik zaza berkata...

@baincardin bro, ko slh entri.. tp takpelah aku yeay kn jugak..
yeay! xD

cik zaza berkata...

@hiro hehehe... =)

Tanpa Nama berkata...

saye terase mcm mkn cili je wlupn da lpe x mkn... xp
sori ye lmbt komen,tp ak ktok pale ko klu ko meng"anoumuskn ak lg... XD

cik zaza berkata...

@Tanpa Nama haha..knp xletak nama2 samaran yg bleh buat aku knl?huhu..
knp terasa encik kwn baik?xperlu risau kata2 ko tersemat dlm hati aku..cewahh!..yg pasti bkn mcm ni aku treat ko ble ko brckp dpn aku..