new bloglist
new home new bloglist new bloglist

16 November, 2010

Home » » LiL BUBU…

LiL BUBU…

salam readers…

hari ni bermula la rutin harian aku di rumah..pagi-pagi bangun terus sediakan makanan untuk my lil BUBU yang sangat cerewet..

SP_A0302


”aduh!apesal la kau taknak makan ni..tapi gesel-gesel badan macam nak makan..huhu..”

dah macam ibu yang menjaga anaknya aku ni..gorengkan ikan gaul dengan nasi..ke sebab aku yang buat dia taknak makan?or sebab aku masak sedap sangat?haha..nampaknya BUBU semakin diterima di rumah ni..yeay!kalau tak sebelum ni aku rasa mak aku memang takkan bagi kami bela kucing..alergik katanya..tapi bila ada BUBU aku tengok elok je..takde pulak dia alergik..huhu..
yang pasti BUBU akan dilepaskan kalau ada orang tak rumah..takde la terkurung je kat dalam sangkar tu..macam takde life je,aku tengok pun kesian..ish2..tapi bila dah keluar menyakitkan hati pulak..kejap kejap kacau situ kacau sana pastu gigit kaki orang, tangkap tangan orang..yang buat aku gelak bila BUBU berlari-lari pastu “detuummmm!!” langgar barang-barang yang ada kat sekeliling dia..haha..lepas langgar lari pastu datang balik..aduhai BUBU…nasib baik tak pecah kepala kau..huhu..dan nasib baik benda yang dia langgar tu tak rosak..kalau tak memang mak aku mengamuk la..huhu..
dah besar rupanya kucing aku ni..aku rasa aku baru je tinggalkan dia seminggu..yela, nak exam kot..terpaksa la tinggalkan dia kat rumah mintak tolong ayah aku jagakan..takut aku takde masa nak jaga dia kat A’famosa tu..cehh!bajet busy study laa..haha..
haih!sebenarnya aku tak tahu nak buat pe cuti ni..macam tak best kalau duk rumah je..huhu..terpaksa la tunggu adik aku balik then baru boleh pikir nak buat apa cuti sem ni..adik oiii!!cepat la balik!…
p/s korang mesti perasan lagu kat blog ni kan..sori le kalau lagu tu mengganggu konsentrasi korang nak lepak kat blog ni..huhu..takpe takpe lagu tu boleh pause..kalau korang still tak suka sila bagitahu aku…
akira shock!hehe…