new bloglist
new home new bloglist new bloglist

06 Mei, 2010

Home » » jom jalan-jalan!..(^_^)

jom jalan-jalan!..(^_^)

akhirnya habis jugak exam untuk sem 2 ni.. rase macam tak percaya aku sekarang dah boleh dipanggil senior micet..hehe~
tapi mesti junior aku nanti tak perasan pun aku senior diorang..terlalu comel muda dan kecik..*geli aku..*
tapi tak tengok tinggi lagi..hehe~

hepi gile rase habis semua paper..especially paper cpp yang aku duk tunggu, memang la paling dinantikan, da tu paper terakhir..huhu~
lepas je paper cpp, aku and the gang geng sumbak'f bertolak ke Gunung Ledang seperti yang telah dirancang kat cafe masa study sama-sama sebelum ni...pukul 12 kitorang habis paper, pukul12.30 jugak kitorang berangkat..memang tak lari gunung tu, tapi dah terlalu excited+tak sabar nak mandi air terjun...weee~
perjalanan yang agak jauh dari simpang ampat ke tangkak memang tak terase ape,tiba-tiba dah sampai je..
jumpa je air terjun aku, mir, mie dah tak pandang kiri kanan..
dengan sepenuh kudrat yang ada..
"yippie!!!"
kami terus terjun ke dalam air..
padahal masing-masing tengah lapar tak lunch lagi tu..
baru je berapa minit dalam air baru la tergedik-gedik nak naik balik..sebab masing-masing dah pening-pening lalat..
mula la cik ija membebel,
"haa! tu la tadi ajak makan dulu taknak..tak lari air terjun tu..sentiasa penuh je"
adehh!
kalau cik ija ni start membebel memang tak boleh nak stop, terpakse la buat-buat tak dengar terus makan piza yang kitorang beli sebelum bertolak..
lepas tu terjun balik dalam air..hehe~
dah dapat tenaga balik la katakan..
agak lama kitorang kat gunung ledang,rasenye selagi cik ija tak ajak pegi Danga Bay memang kitorang taknak naik langsung..(cik ija lagi...dia dah macam mama kami la pulak..)

pukul 6 lebih kitorang bertolak ke Danga Bay..
kononnye dekat la tu..tak tahu pulak danga bay dengan tangkak sangat jauh..
pukul 11 malam baru kitorang sampai kat sana..lama betul perjalanan..
kali ni memang terase jauh sebab kitorang tak rancang pun sebelum ni nak pegi sana so excited tu memang kurang la..
lepak kat Danga Bay pun lama jugak..
alang-alang dah sampai JB tu takkan nak balik melaka pulak kan..kalau balik pun bukan kitorang boleh masuk pun..so kitorang ambik keputusan untuk overnight kat JB..
tu la kali pertama aku overnight..penat kot nak tido pun serba salah kat member yang lain...huhu~

dalam pukul 2 kitorang baru bertolak dari JB..memang dah bajet dah mesti sampai melaka dalam pukul 5 lebih..
sampai-sampai je melaka kitorang pegi air panas gadek pulak..
memang sihat mandi pepagi buta camtu..
tapi aku tak mandi la..masuk sebab nak tengok TV kat dalam tu je..
agak-agak dah mengantuk sangat aku tido la kat situ..eh, tapi bukan aku sorang je k..member-member aku pun macam aku gak..yang nak mandi sangat sorang je pun..huhu~
lepas solat subuh baru la kitorang balik micet..kalau ikutkan memang sehari jugak kitorang sewa 'kereta besar' tu..
masing-masing tak sedar diri elaun tak dapat lagi..huhu~
takpe yang penting kitorang memang telah keluarkan segala yang terbuku di kepala..
masing-masing dah malas nak pikir pasal study lagi..(lepas exam je la..)

p/s lepas ni nak pegi bercuti kat langkawi pulak..hehe~


takde gambar air terjun...huhu~ni kat Danga Bay..

2 virus attack:

syasya berkata...

whoa..bes nyer jalan2..
lame dah x g cuti2.
:)

zAzZa berkata...

syasya: jln2 hilangkn tension je..tp balik hostel tension datang balik sbb tibe2 je lctrer suruh buat assignment..huhu~