new bloglist
new home new bloglist new bloglist

08 Jun, 2011

Home » » #facebook. tak add lagi bagus.

#facebook. tak add lagi bagus.

Salam 'alaik..
sekali lagi entri mengenai laman facebook. add sana sini tapi sombong lebih-lebih. memang betul, kita akan rasa agak awkward bila jumpa kawan-kawan lama macam member sekolah rendah ke, tadika ke kalau sekolah menengah macam tak sangatlah. tapi bila salah seorang nak buat macam biasa-biasa, ye mungkin biasa yang pelik tiba-tiba tegur kat wall facebook contohnya (dah kena add, tegurlah. tak tegur kata sombong) terbukti bukan kita yang sombong. apabila wall post itu tidak dipedulikan langsung! macam tak nampak je. wow! bajet hot lah. dah tu tak payah add, ok?


dan mungkin juga seperti entri yang INI, mereka add kau hanya untuk memenuhkan kawan-kawan mereka di facebook. nak add orang tak kenal nanti kata sangap sangat nak kawan ramai so, add lah orang-orang yang kenal sekurang-kurangnya takde orang pelik-pelik nak stalk dia kan. tapi kalau sombong sangat dengan 'kawan-kawan' tu takyah add lah. sebab bagi aku kalau kawan lama tak macam tu. even dah lama tak jumpa pun (lama ke?) mesti ada juga kemesraan kalau taknak mesra pun adalah juga komen sikit-sikit walaupun senyuman, mungkin.


yelah, buat apalah add kalau tak dihiraukan langsung kan? tak perasan? takkan tak dapat notification. SOMBONG, itu perkataan yang paling sesuai untuk mereka. serius, pesanan aku. kalau rasa dah sombong sangat tak payah add sebab aku pun taknak kawan dengan orang-orang sombong ni. buat menyakitkan hati, tahu?




ha, hambik?!
entri emo hari ini.
HAHA

10 virus attack:

gabanMorka berkata...

nasib baik ko tak add aku sbb aku lah org paling sombong nak bertegur sapa

najwa's berkata...

hehe betul! jangan emo-emo ye~

cik zaza berkata...

@gabanMorka nasib baik.xpasal2 dgn kau2 skali aku emo.hehe

cik zaza berkata...

@najwa's baikk..hehe

Botak berkata...

sekarang ni ade 119 orang aku tak approve sebagai friend., bukan nak sombong atau apa., bila di tanya kenapa add, jawabnya saje je., memang aku tak approve lah..

cik zaza berkata...

@Botak hehe. kenapa ko approve aku?

zati606549164 berkata...

wow! ak pun nk uat entry emo la pas ni.......

cik zaza berkata...

@zati606549164 memang ttbe la ko zati mohd..haha

HEROICzero berkata...

tak perasan kot....

banyak sangat notification dia.


*bersangka baik. HAHA.

cik zaza berkata...

@HEROICzero agaknya kot..

*thanks ajar aku bersangka baik.hehe